Search

Απο την Βιστωνίδα στην ΠΑΕ Ξάνθη ο αρχηγός της Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης Βασίλης Πιστικός!

Ένα απο τα πλέον ανερχόμενα αστέρια του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου έκανε δικό της η ΠΑΕ Ξάνθη, που απέκτησε τον αρχηγό της δευτεραθλήτριας Ελλάδας Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης, Βασίλη Πιστικό.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, γιος του βετεράνου ποδοσφαιριστή Γιώργου Πιστικού, πέρσι ήταν ο αρχηγός και εκ των κορυφαίων της Μεικτής ομάδας όντας μάλιστα και πρώτος σκόρερ της ομάδας υπό τις οδηγίες του Ενωσιακού τεχνικού Απόστολου Κουτρουλού. Οι εμφανίσεις του άλλωστε με τις Μεικτές τον έφεραν στην Εθνική ομάδα Κ15 αλλά και στο μικροσκόπιο μεγάλων ΠΑΕ, καθώς ο ΠΑΟΚ αλλά και άλλες μεγάλες ΠΑΕ έβλεπαν με πολύ καλό μάτι την περίπτωση του όμως αποτέλεσε και πόθο της Ξανθιώτικης ΠΑΕ με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας Θόδωρο Σαββίδη να πείθει τους γονείς πως ο ΑΟΞ είναι η καλύτερη επιλογή.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε φυσικά και η πρόθεση του Βασίλη Πιστικού που παρά το ενδιαφέρον άλλων ομάδων έδειξε εξ΄αρχής πως θέλει να φορέσει την φανέλα με τον Δημόκριτο στο στήθος, και να έχει συμπαίκτες τη νέα χρονιά πολλά παιδιά με τα οποία ήταν και στην Μεικτή ομάδα. Ενώ πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε και η Ακαδημία της Βιστωνίδας με τους ιθύνοντες του συλλόγου να βλέπουν ακόμη ένα παιδί που αναδείχτηκε απο την Βιστωνίδα να κάνει το βήμα προς την ΠΑΕ.

Τόσο ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας Νίκος Μαυρομάτης όσο και ο Γραμματέας Μπάμπης Δρακίδης δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για το άλμα του ταλαντούχου μέσου της ομάδας, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών στα Παιδικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης ενώ είχε την ευκαιρία να προπονείται και στην Ανδρική ομάδα του συλλόγου υπό τις οδηγίες του Νίκου Ανθόπουλου.

Ο ταλαντούχος ξανθιώτης μέσος θα μετέχει όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της Κ15 στην πρώτη προπόνηση του τμήματος την Δευτέρα 29 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της ομάδας στα Πηγάδια.

Share it