Search

Έπιασε δουλειά ενόψει Euro η Εθνική των 6 Εβριτών

Την πρώτη της συγκέντρωση είχε την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο «Μελίνα Μερκούρη» η Εθνική ανδρών. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, οι συνεργάτες του και οι αθλητές που επιλέχθηκαν για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχαν την πρώτη τους προπόνηση, με τον αντιπρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Λευτέρη Κογκαλίδη να τους καλωσορίζει στο Ρέντη ευχόμενος καλή επιτυχία για το δύσκολο καλοκαίρι που έχουν μπροστά τους.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος στην ομιλία του ζήτησε από τους παίκτες του να βγάλουν πάθος και ψυχή όπως έκαναν το προηγούμενο διάστημα στα προκριματικά και στο ευρωπαϊκό λιγκ και αναφέρθηκε στους στόχους της Εθνικής ομάδας στην επιστροφή της μετά από 10 χρόνια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο διάστημα της προετοιμασίας της, η Εθνική ανδρών έχει προγραμματίσει συνολικά οκτώ φιλικά παιχνίδια.

Στις 21 Αυγούστου θα φιλοξενήσει για 3 μέρες την Σλοβενία, 26 και 27 του ίδιου μήνα θα δώσει φιλικά ματς στο Μαυροβούνιο με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα και ο κύκλος των αγώνων προετοιμασίας θα κλείσει το τριήμερο 5-7 Σεπτεμβρίου όταν και θα υποδεχθεί στο Ρέντη την Εθνική Σλοβακίας.

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Να ανεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε:

«Ξεκινάμε μία δύσκολη και μακρά προετοιμασία. Είμαστε συνηθισμένοι όλοι μας πλέον σε αυτή την κατάσταση. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, καθώς όπως ξέρετε ο στόχος μας είναι πολύ δύσκολος. Είμαστε πολύ χαρουμένοι που συμμετέχουμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Οι μπαταρίες γέμισαν και μάλιστα δώσαμε μία παραπάνω εβδομάδα άδεια, γιατί ακόμα και εμείς οι προπονητές νιώθαμε αρκετή κούραση και το είχαμε όλοι μας ανάγκη».

Για τον Μενέλαο Κοκκινάκη που θα αγωνιστεί ως λίμπερο: «Δεν ξέρω αν θα είναι μεγάλη η διαφορά. Από το ευρωπαίκό λιγκ λειτουργούσαμε προπονητικά προς αυτή την κατεύθυνση με τον Μενέλαο, το εξετάζαμε, το συζητήσαμε μαζί του και προχωράμε».

Για τον στόχο της Εθνικής στο ευρωπαϊκό:«Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο όμιλο. Η βιβλιοθήκη μας έχει… γεμίσει από τις κούπες και τα μετάλλια. Δεν έχουμε χώρο να τα βάλουμε και δεν υπάρχει λόγος να βγάλουμε τα παλιά για να βάλουμε τα καινούργια. Όπως μέχρι τώρα χειριζόμαστε την κατάσταση με τους αθλητές σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και με τους προπονητές, αυτό θα κάνουμε και τώρα. Επαναλαμβάνω ότι δικός μας στόχος είναι να ευχαριστηθούμε άλλο ένα τουρνουά, όπως κάναμε στα τρία προηγούμενα που λάβαμε μέρος. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος, τίποτα παραπάνω. Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για νίκες. Τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και γνωρίζουμε την δυναμική των αντιπάλων μας. Οι 3 από τις 4 θέσεις για την 16αδα είναι κλεισμένες, άρα με πολύ δύσκολους αντιπάλους θα παλέψουμε για μία θέση. Και ίσες πιθανότητες να είχαμε με την Πορτογαλία και την Ρουμανία, θα ξεκινούσαμε με 33,3%. Έχουμε μετρήσει τις δυνάμεις μας στις προηγούμενες διοργανώσεις πέρυσι και φέτος. Όλες τις Εθνικές ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν δύσκολα παιχνίδια. Τις δυνάμεις του ελληνικού βόλεϊ τις ξέρουμε. Δεν θα χρειαστεί δυναμομέτρηση ιδιαίτερη, ξέρουμε που είμαστε και αυτό το επίπεδο θέλουμε να ανεβάσουμε».

Η λίστα με τους 22 διεθνείς που κάλεσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι η εξής:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Κώστας Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής.
Κεντρικοί: Παναγιώτης Πελεκούδας, Γιάννης Τακουρίδης, Γιώργος Πετρέας, Θοδωρής Βουλκίδης, Γιώργος Παπαλεξίου.
Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ανέστης Δαλακούρας, Ανδρέας Φράγκος.
Διαγώνιοι: Δημήτρης Τζούριτς, Νίκος Ζουπάνι, Γιώργος Τζιουμάκας, Ηρακλής Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μούχλιας.
Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης, Άκης Δαρίδης, Μενέλαος Κοκκινάκης.

Η Εθνική ομάδα προκρίθηκε μετά από 10 χρόνια σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και θα πάρει μέρος στον Α΄ όμιλο του Μονπελιέ με αντιπάλους την Βουλγαρία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ρουμανία και την Πορτογαλία. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ όμιλος (Γαλλία – Μονπελιέ)

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

15.15: Βουλγαρία – Ελλάδα
18.15: Πορτογαλία – Ιταλία
21.45: Γαλλία – Ρουμανία

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

18.15: Βουλγαρία – Ρουμανία
21.45: Ιταλία – Ελλάδα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

18.15: Ελλάδα – Γαλλία
21.45: Βουλγαρία – Πορτογαλία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

15.00: Ρουμανία – Ιταλία
18.30: Πορτογαλία – Γαλλία

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

18.15: Ρουμανία – Ελλάδα
21.45: Γαλλία – Βουλγαρία

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

15.00: Ελλάδα – Πορτογαλία
20.30: Ιταλία – Βουλγαρία

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

15.00: Πορτογαλία – Ρουμανία
21.45: Γαλλία – Ιταλία

Share it