Search

Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική Πόλο Γυναικών!

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο (Υγρού Στίβου), που διεξάγεται στην Γκουανγκζού της Νοτίου Κορέας, πανηγύρισε η Εθνική Γυναικών.

Το σύνολο του Γιώργου Μορφέση μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο, πίσω από την Ισπανία (ήττα 14-4) και μπροστά από Καζακστάν (νίκη 13-7) και Κούβα (νίκη 20-4), επικράτησε σήμερα της Κίνας με 12-8 στο μπαράζ πρόκρισης και κέρδισε μια θέση στην οχτάδα.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη. Η Ελευθερία Πλευρίτου άνοιξε το σκορ, η Κίνα απάντησε με τη Νιού, αλλά με τις Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη και Νικόλ Ελευθεριάδου η διαφορά ανέβηκε. Στη δεύτερη περίοδο η γαλανόλευκη διατήρησε την διαφορά στα τρία γκολ (6-3).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η γαλανόλευκη δεν κινδύνεψε και έφτασε εύκολα στην πρόκριση, αφού διατηρούσε μονίμως μια διαφορά ασφαλείας. Πρώτη σκόρερ ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου με τρία τέρματα, ενώ από δύο πρόσθεσαν οι Τσουκαλά και Αβραμίδου και από ένα οι Ελευθεριάδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Νίνου και Ξενάκη.

Πλέον στα προημιτελικά η Εθνική μας θα τεθεί αντιμέτωπη με το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης και κάτοχο του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, τις ΗΠΑ, την Δευτέρα 22/7 στις 08:00, με το έργο της να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 4-4, 2-1

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Πάτρα, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.

Κίνα (Ντάλι Γκογκ): Πενγκ, Γουάνγκ Ξ. 1, Μέι, Ξιόνγκ, Νιού 1, Γκουό, Γουάνγκ Χ., Ζανγκ Κ., Ζάο 4, Ζανγκ Ν. 1, Τσεν, Ζανγκ Ζ. 1, Ντογκ.

Photo Credit: sport24.gr

Share it