Search

Στο Παγκόσμιο «470 Masters Cup» της Ιταλίας τρία σκάφη από την Αλεξανδρούπολη!

Αναχώρησαν την Πέμπτη 11 Ιουλίου τα αγωνιστικά πληρώματα της ομάδας «Alexandroupolis 470 Masters Team» για την λίμνη Como της Ιταλίας, όπου θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας «470 Masters Cup».

Τον αγώνα διοργανώνει ο σύλλογος Centro Vela Alto Lario, με έδρα την Gravedona και θα διεξαχθή από 16 εως 20 Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή 76 σκαφη από 12 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα Ισπανία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία).

Η Ιταλία έχει την πολυπληθέστερη παρουσία, με 20 σκάφη στις τέσσερις κατηγορίες, ενώ η Ελλαδα συμμετέχει με 5 σκάφη, εκ των οποίων τα τρία είναι από την Αλεξανδρούπολη.!

Τα τρία σκάφη της ομάδας «Alexandroupolis 470 Masters Team» θα αγωνισθούν, τα δύο στην κατηγορία Masters, οπου συμμετέχουν 27 σκάφη όπου σε αυτήν την κατηγορία τα δύο μέλη του πληρώματος πρέπει να έχουν συνολική ηλικία μεταξύ 70 έως 100 έτη. Ενώ το τρίτο θα αγωνισθεί στην κατηγορία Grand-grand Masters, όπου εκεί η συνολική ηλικία είναι άνω των 120 ετών με συμμετοχή 15 σκαφών.

Μεταξύ των αθλητών που απαρτίζουν την αποστολή της ομάδας «Alexandroupolis 470 Masters Team» συμπεριλαμβάνονται αθλητές που έχουν κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία τους.

Τέλος να αναφερθεί πως πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα τα σκάφη της ομάδας «Alexandroupolis 470 Masters Team» θα πάρουν μέρος στο 3ο ανοιχτό Ιταλικό Πρωτάθλημα Masters το οποίο θα διοργανώσει ο ίδιος όμιλος.

Share it