Search

3 πρόσωπα που μπόρουν τα πάνε την Ροδόπη μπροστά!

Πρόσωπα με διαδρομή ετών στην τοπική πολιτική σκηνή είναι οι τρεις βουλευτές που ανέδειξε η κάλπη.

Πρόσωπα γνώριμα στην πολιτική, με δημόσιο λόγο, θέση και άποψη, είναι οι τρεις βουλευτές που ανέδειξε η κάλπη της 7ης Ιουλίου στο νομό Ροδόπης. Ευριπίδης Στυλιανίδης με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Χαρίτου με τον ΣΥΡΙΖΑ και Ιλχάν Αχμέτ με το ΚΙΝΑΛ είναι οι νέοι βουλευτές του νομού.

Κοινή συνισταμένη τους ότι ποτέ δεν έκρυψαν την επιθυμία τους να είναι βουλευτές. Με διαφορετική αφετηρία, οι δύο με θητεία στη Βουλή και ο τρίτος όχι, συναντήθηκαν σε αυτήν την κρίσιμη κάλπη για να μετρήσουν δυνάμεις και βγήκαν νικητές.

Οι λόγοι αυτής της νίκης διαφορετικοί για τον καθένα.

Ο δυνατός Ευρ.Στυλιανίδης – ΝΔ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι αδιαμφισβήτητος νικητής. Μέσα από ένα δύσκολο και πιεστικό κλίμα,ο Στυλιανίδης κατάφερε να κυριαρχήσει μετά από χρόνια απουσίας από την Βουλή.Αν και είχε κατηγορηθεί από σχεδόν όλους τους συνυποψηφίους του για  εκβιαστικά διλήμματα και διχαστικό λόγο,αυτή η στρατηγική λειτούργησε άριστα.Με το σύνθημα «Ορφανή Ροδόπη» , κατάφερε να πείσει και να κερδίσει την ψήφο από άτομα με διαφορετική κομματική αφετηρία και από την μειονότητα.

Ο συνεπής Δημ.Χαρίτου – ΣΥΡΙΖΑ

Ήρθε η ώρα του να εκλεγεί βουλευτής.Παρέθεσε θέσεις και απόψεις, άρθρωσε πολιτικό λόγο για σημαντικά ζητήματα και απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες της Ροδόπης, ανεξαρτήτως θρησκείας ή γλώσσας. Απέφυγε τα διλήμματα, έθεσε την εκλογή του στη σωστή βάση όταν είπε «είμαι έτοιμος να σας εκπροσωπήσω».Ο Χαρίτου είναι πιστός χρόνια στην κομματική του γραμμή και έδωσε έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα,με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει εκείνος την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω του τον Οζγκιούρ Φερχάτ.Έχει μεγάλη εμπειρία στην πολιτική,ποτέ δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί,να υπερασπιστεί τον τόπο και να σημειώσει τα προβλήματά του.

Το φαινόμενο Ιλχάν Αχμέτ – ΑΝΕΛ

Φαινόμενο πολιτικό που αξίζει πολιτικής ανάλυσης είναι η εκλογή του Ιλχάν Αχμέτ.Ο Αχμέτ,σε όποιο κόμμα και να μεταπηδούσε,πάντα τον ακολουθούσαν φανατικά οι υποστηρικτές του και αυτό είναι κάτι αξιοζήλευτο και αξιοθαύμαστο.Ανλυτικότερα,η κομματική του πορεία είναι η εξής : Νέα Δημοκρατία (2004-2009), Δημοκρατική Συμμαχία (2009-2012), Δημοκρατική Αριστερά (2012-2015), Το Ποτάμι (2015-13 Ιαν. 2017), Δημοκρατική Συμπαράταξη (από 13 Ιαν. 2017) και από την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 βουλευτής Ροδόπης με το ΚΙΝΑΛ.Απευθύνεται με διαφορετικό τρόπο στη μειονότητα και αλλιώς στην πλειονότητα, απέχει ιδεολογικά από την όποια κομματική γραμμή και  χαράσσει τον δικό του δρόμο, που μπορεί να ξεκινάει από την ορεινή Ροδόπη και να φτάνει μέχρι τις μακρινές Βρυξέλλες.Με λίγα λόγια χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του για να εκλεγεί και τα κατάφερε.

Αποστολή και των τριών πλέον είναι η διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για τη Ροδόπη που τους ψήφισε και τους έστειλε στη Βουλή για να την εκπροσωπήσουν.

 

 

Share it