Search

Καθαρή 4ετία για τον Κυρ. Μητσοτάκη με αυτοδυναμία! Οριστικά εκτός η Χρυσή Αυγή απο τη νέα 6α κομματική Βουλή

Μεγάλη νίκη καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές 2019, καθώς τα ποσοστά της- με καταμετρημένο το 63% των εκλογικών τμημάτων- επιστρέφουν στα ποσοστά προ κρίσης, πολύ κοντά στο 40%.

Η κατάκτηση της αυτοδυναμίας από τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- οι έδρες του αυτήν την στιγμή υπολογίζονται σε 158 έδρες- του επιτρέπει να προσβλέπει σε καθαρή 4ετία, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει το σχεδιό του, για επενδύσεις, οικονομική επανεκκίνηση και νέες δουλειές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορκιστεί στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, θα ακολουθήσει η παράδοση παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως δήλωσε στην δηλωσή του στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, και κατόπιν θα ανακοινωθεί και το νέο σχήμα που θα κρύβει εκπλήξεις.

Ισχυρή δύναμη στην κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα πάντως,με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς να κινείται γύρω στο 31,6%, δείχνει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαφανίζεται και όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας «μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι». Το αποτέλεσμα δείχνει οτι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κράτησε ένα μεγάλο κομμάτι από τις δυνάμεις του και το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι είδους αντιπολίτευση θα ασκήσει.

Οριστικά εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή, εξακομματική η νέα Βουλή

Το Κίνημα Αλλαγής στη νέα Βουλή θα έχει 22 βουλευτές, από 17 που είχε εκλέξει στις εκλογές του 2015. Το ΚΚΕ θα έχει 15 βουλευτές, ακριβώς την ίδια κοινοβουλευτική παρουσία που είχε και στην προηγούμενη Βουλή. Νεοεισερχόμενα κόμματα η «Ελληνική Λύση» που θα εκπροσωπείται από 10 βουλευτές και το «Μέρα 25» που θα έχει 9 βουλευτές. Στις 22:45, με καταμετρημένο το 79,12% από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι η Χρυσή Αυγή μένει οριστικά εκτός Βουλής.

Η δύναμη των κομμάτων με καταμετρημένο το 90,99% των ψήφων:

ΝΔ –                                   39,78%

ΣΥΡΙΖΑ –                     31,56%

ΚΙΝΑΛ –                          7,97%

ΚΚΕ –                                   5,34%

Ελληνική Λύση – 3,74

Μέρα 25 –                     3,47%

ΧΑ –                                       2,95%

Share it