Αναχώρησαν για το Ευρωπαϊκό Νέων οι εθνικές ομάδες, με την Χατζηκύρκα του Εθνικού στην αποστολή

Στην αφετηρία ενός ακόμα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων μπαίνουν οι εθνικές μας ομάδες. Αναχώρησαν το πρωί του Σαββάτου 6/7 με τελικό προορισμό την Οστράβα, η οποία θα φιλοξενήσει ξανά την κορυφαία διοργάνωση μετά από 6 χρόνια και θ’ αναδείξει τους καλύτερους αθλητές και τις καλύτερες ομάδες της ηπείρου από τις 7 μέχρι τις 16 του μήνα.

Με τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων το 2017 και το 2018, Γιάννη Σγουρόπουλο, να έχει ολοκληρώσει την παρουσία του στον θεσμό, οι στόχοι δεν είναι το ίδιο υψηλοί, αλλά υπάρχουν πάντα οι φιλοδοξίες και οι βλέψεις για καλά πλασαρίσματα.

Στο RT Torax Arena της πόλης της Τσεχίας θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση οι νέοι Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Ιάσονας Κορδούτης, Γεράσιμος Πετρής, Ζήσης Δουκέρης, οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Ευαγγελία Τρωαδίτη, η Ελισάβετ Χατζηκύρκα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, οι παίδες Σωκράτης Γιαννούτσος, Αλέξανδρος Μαδέσης, Αλεσσάντρο Φέλτσερ και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου και Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Στην τεχνική καθοδήγηση των τεσσάρων εθνικών ομάδων θα είναι αντίστοιχα ο προπονητής του Α.Ο Διονύσου Αλέξανδρος Μπακόλας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο ομοσπονδιακός προπονητής στην Πάτρα Σωτήρης Ζήκος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

Έπειτα από 12 μέρες οι διεθνείς ολοκλήρωσαν σήμερα τις κοινές προπονήσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Νωρίς σήμερα πήραν το αεροπλάνο για την Κρακοβία κι από εκεί θα μεταβούν οδικώς στον τόπο τέλεσης των αγώνων. Στην Οστράβα είναι από μέρες η Παπαδημητρίου και η Γραμματοπούλου, οι οποίες προετοιμάστηκαν εκεί με την επίβλεψη της προσωπικής τους προπονήτριας Λάουρα Νικουλάε. Η τελευταία διαπιστεύθηκε επίσης από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αλλά μόνο για τα ατομικά της διοργάνωσης ώστε να κοουτσάρει τα δύο κορίτσια.

Στο πρώτο μέρος της διοργάνωσης θα γίνει το ομαδικό όπου οι αντίπαλοι είναι από καιρό γνωστοί και στο δεύτερο τα ατομικά αγωνίσματα, όπου οι κληρώσεις θα διενεργηθούν τις προσεχείς ημέρες. Στο ομαδικό όλες οι εθνικές μας ομάδες πλην των εφήβων βρίσκονται στο επίπεδο Β (στη 2η κατηγορία δηλαδή).

Η εθνική νέων, με εντελώς διαφορετική σύνθεση από πέρσι, βρίσκεται στο 4ο γκρουπ και για την 1η κατηγορία θα συναντήσει το Βέλγιο (επικεφαλής), τη Σουηδία και τη Σερβία. Οι νεάνιδες (με τρία νέα πρόσωπα στο ρόστερ) είναι στο 7ο γκρουπ (το 3ο του επιπέδου Β) και αντιμετωπίζουν την Αγγλία και τη Μολδαβία. Οι παίδες, με διαφορετική κατά τα 2/3 ομάδα, σε σχέση με το 2018) τέθηκαν επικεφαλής στο 9ο γκρουπ (το 5ο της 2ης κατηγορίας) και θα βρουν μπροστά τους τη Βουλγαρία, την Αυστρία και τη Λετονία. Οι κορασίδες είναι επικεφαλής στο 5ο γκρουπ (το 1ο του επιπέδου Β) και θα κοντραριστούν με τη Σλοβενία, την Εσθονία, τη Γεωργία και την Ισλανδία. Στην πρεμιέρα τους την Κυριακή οι νέοι θ’ αναμετρηθούν με τη Σουηδία (στις 10:00 ώρα Ελλάδας και 09:00 τοπική), οι νεάνιδες με την Αγγλία (12:10), οι παίδες με τη Λετονία (18:30) και οι κορασίδες με την Ισλανδία (10:00).

Share it