Search

Επίσημη παρουσίαση Κίκο Ραμίρεθ: “Θα φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, δεν μου αρέσουν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι”!

Το μεσημέρι της Παρασκευής (5/7) στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, στο Le Chalet, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η παρουσίαση του νέου προπονητή της Ξάνθης, Κίκο Ραμίρεθ.

Τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Άρης Πιαλόγλου. Στην σύντομη ομιλία του ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους και καλή επιτυχία στον 48χρονο Ισπανό προπονητή.

Τα πρώτα λόγια του νέου προπονητή του ΑΟ Ξάνθη, Κίκο Ραμίρεθ, με την Μαρία Σότο Γκονζάλες σε ρόλο μεταφράστριας, μπροστά στους δημοσιογράφους και τους φίλους της ομάδας ήταν: «Γεια σας (σ.σ. στα ελληνικά)! Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ότι είναι μία πολύ σημαντική μέρα για μένα και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκονται εδώ, όσους με εμπιστεύθηκαν και τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Ξάνθης η οποία με υποδέχθηκε με πολύ ευχάριστο τρόπο και εμένα και την οικογένειά μου, καθώς και την πόλη και τους ανθρώπους της, καθώς δέχθηκα θερμή υποδοχή.»

Μετά τη σύντομη αυτή τοποθέτηση ακολούθησαν οι ερωτήσεις απ’ τους δημοσιογράφους:

Για την ριζική ανανέωση της ομάδας και την διαχείρισή της σε ένα διαφορετικό φετινό πρωτάθλημα: «Υπήρξαν πολλές αλλαγές αλλά ο αρχικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε μία δυνατή ομάδα ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας. Μία ομάδα ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα. Όσο αφορά το νέο πρωτάθλημα έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας από τώρα.  Θέλω να χτίσουμε μία ομάδα ενωμένοι και με τους οπαδούς να συμμετέχουν σ’ αυτό το έργο.»

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα.»

Για το αγωνιστικό του προφίλ: «Θέλω να φτιάξουμε μία ομάδα που θα αγωνίζεται και θα μάχεται για 90 λεπτά.»

Για τους στόχους της ομάδας: «Δεν μου αρέσουν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και μέσω των προπονήσεων θα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Φιλοσοφία μου είναι: Κάθε αγώνας είναι κι ένας στόχος!»

Για το αγαπημένο του σύστημα και τον χρόνο που έχει στη διάθεσή του για να δουλέψει: «Μου αρέσει να προσαρμόζομαι ανάλογα με τις επιλογές που έχω, έχω δοκιμάσει αρκετά συστήματα. Θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.»

Μετά τους Μαντζουράκη, Λουτσέσκου και Ουζουνίδη που μετά την παρουσία τους στην άκρα του πάγκου είχαν επιτυχίες με άλλες ομάδες: «Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, όμως προτεραιότητά μου είναι η Ξάνθη.»

Το μήνυμά του για τον κόσμο της Ξάνθης: «Δεν θέλω να τους πω τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που λέω ήδη στα αποδυτήρια και τους ποδοσφαιριστές. Όλοι μαζί και ταυτόχρονα! Θέλουμε να μαζέψουμε βαθμούς στο γήπεδο και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε κάθε παιχνίδι!»

Με το τέλος της παρουσίασης καλή αρχή στο νέο προπονητή ευχήθηκαν ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ, Σάκης Ψωμάς, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Τριάντης, ενώ ένα κασκόλ της ομάδας δώρισαν οι οργανωμένοι φίλοι του ΑΟΞ “Xanthifans”

Share it