Search

3Χ3 στην 1η μέρα και πρόκριση στην τελική 12άδα του Euro 2019 η Ελλάδα!

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ελλάδα των αδερφών Κεπεσίδου από την Αλεξανδρούπολη στο ΕURO 2019 που διεξάγεται στο Στάρε Γιαμπλόνκι της Πολωνίας, αφού κέρδισε και τα τρία παιχνίδια που έδωσε κόντρα σε Ελβετία, Σλοβενία και Ιταλία και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε σετ (6-0)! 

Η Εθνική μας έχει εξασφαλίσει πανηγυρικά την πρόκριση της στην Β’ φάση (12αδα), μεταφέροντας το λιγότερο δύο πόντους, ενώ αύριο Τετάρτη (14:15) κόντρα στην Ισπανία θα παίξει όχι μόνο για την πρωτιά του ομίλου, αλλά και για άλλους δύο πόντους, ενόψει της επόμενης φάσης.

Η Ελλάδα νίκησε αρχικά 2-0 την Ελβετία με εξαιρετική εμφάνιση από την Ελένη Κερλίδη που σημείωσε 14 πόντους, στη συνέχεια 2-0 την Σλοβενία με την Ελισάβετ Μάστακα να είναι κορυφαία με 10 πόντους, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι επιβλήθηκε της Ιταλίας με 2-0 με μεγάλο ματς από την Μούρνου (11 πόντους).

Η Εθνική κόντρα στην Ιταλία πραγματοποίησε εμφάνιση… Παγκοσμίου Καζάν. Είχε ένα τρομερό πρώτο σετ, το οποίο κέρδισε με 12 πόντους διαφορά (28-16), ενώ στο δεύτερο, παρότι βρέθηκε πίσω 8-2, έκανε την ανατροπή και επικράτησε 13-10 με εξαιρετική αμυντική λειτουργία.

Σταθερά καλή σε όλα τα παιχνίδια ήταν η Μάγδα Κεπεσίδου, και όλη η αμυντική γραμμή (Ποιμενίδου, Καλοϊδή, Δημητρίου) με τις νεαρότερες Νικολίνα Κεπεσίδου και Τζένη Διακογιάννη να «δηλώνουν» έτοιμες όταν χρειάστηκε.

«Έχουμε συνοχή»

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη επεσήμανε: «Ήταν θετικό το πρόσημο της πρώτης ημέρας. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον αρχικό μας στόχο. Η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται. Έχουμε συνοχή, βέβαια οι κακές καιρικές συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε σταθερό ρυθμό και την επιθυμητή απόδοση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες από τα κορίτσια. Έχουμε ένα ακόμα δύσκολο ματς αύριο κόντρα στην Ισπανία για την Α’ φάση και θα κάνουμε ότι πρέπει για να κερδίσουμε».

Για το ματς με την Ιταλία και την ανατροπή στο δεύτερο σετ είπε: «Έχουμε πλέον την εμπειρία να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις, δεν μας αγχώνουν τέτοια παιχνίδια. Η Ιταλία ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε (EURO 2017). Φαντάζομαι ότι λόγω και του Παγκοσμίου που διοργανώνουν του χρόνου θέλουν να φτιάξουν μία ανταγωνιστική ομάδα. Επίσης θα την αντιμετωπίσουμε και στους Μεσογειακούς Παράκτιους στη Πάτρα».

«Ιδανικότατο ξεκίνημα»

Η Εβρίτισα τερματοφύλακας Μάγδα Κεπεσίδου είπε: «Ιδανικότατο ξεκίνημα, ακόμα και με κακές καιρικές συνθήκες (βροχή και κρύο) καταφέραμε να κάνουμε το «τρία στα τρία», αυτό που θέλαμε δηλαδή από την αρχή. Είμαστε μέσα στους αρχικούς μας στόχους, έχουμε προκριθεί στην 12αδα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και κόντρα στην Ισπανία που είναι τελείως διαφορετική ομάδα».

«Έχουμε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία»

Η διεθνής αθλήτρια Έλενα Κερλίδη τόνισε: «Κάναμε δυναμικό ξεκίνημα. Οι νίκες με Ελβετία και Σλοβενία με 2-0, χωρίς να χάσουμε σετ μας ανέβασαν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία και έτσι μπήκαμε έτοιμες κόντρα στην Ιταλία που ήταν ένα πιο δύσκολο ματς. Πιστεύω η ομάδας μας θα βελτιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο».

Σύστημα, πρόγραμμα, αποτελέσματα

Στην επόμενη φάση (των 12) θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου μεταφέροντας τους βαθμούς που κέρδισαν στην πρώτη φάση απέναντι στις ομάδες που επίσης προκρίθηκαν και στην συνέχεια οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο θα περάσουν στα προημιτελικά.

Τρίτη 2 Ιουλίου
Ελλάδα- Ελβετία 2-0 (24-15, 27-18)
Ελλάδα- Σλοβενία 2-0 (16-9, 22-4)
Ιταλία- Ελλάδα 0-2 (16-28, 10-13)

Τετάρτη 3 Ιουλίου
14:15 Ισπανία- Ελλάδα

Βαθμολογία (σε 2 παιχνίδια)
1. Ελλάδα 6 (3 ματς)
2. Ισπανία 4
3. Ελβετία 2 (3 ματς)
4. Ιταλία 0
5. Σλοβενία 0

Συνθέσεις:

Ελλάδα- Ελβετία 2-0 (24-15, 27-18)

Ελλάδα (Καραντώνη- Δημητρίου): Κερλίδη 14, Δημητρίου 13, Μούρνου 12, Μάστακα 8, Λογδανίδου 4, Καλοϊδή, Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Ποιμενίδου, Σκάρα.

Ελβετία: Φίσερ 12, Καλτσίνι 6, Ράκαριτς 6, Κρίπα 4, Ρουσέρτ 3, Κράμερι 2, Μπράντλ, Ένγκελ, Ματέ, Σοχ.
Διαιτητές: Γκιόρι- Χόρβατ (Ουγγαρία), Παρατηρητής: Σάμποβικ (Σλοβακία), Αποκλεισμοί: 1-1

Ελλάδα- Σλοβενία 2-0 (16-9, 22-4)

Ελλάδα (Καραντώνη- Δημητρίου): Δημητρίου 11, Μάστακα 10, Μούρνου 7, Ποιμενίδου 6, Κερλίδη 2, Λογδανίδου 2, Καλοϊδή, Μ. Κεπεσίδου, Ράτσικα, Σκάρα.

Σλοβενία: Ρομπίντα 6, Γιόνοβιτς 5, Μπόλτσινα 2, Άμον, Τσούρκ, Τσβέλμπαρ, Γκάμπερ, Κρεμπς, Λίτσεν, Μουγιάνοβιτς.

Διαιτητές: Στούμπφε- Ντάιτερς (Γερμανία), Παρατηρητής: Σάμποβικ (Σλοβακία), Κόκκινη: Γιόνοβιτς (δύο αποκλεισμοί)

Ιταλία- Ελλάδα 0-2 (16-28, 10-13)

Ελλάδα (Καραντώνη- Δημητρίου): Μούρνου 11, Δημητρίου 8, Μάστακα 8, Ποιμενίδου 4, Σκάρα 4, Διακογιάννη 2, Μ. Κεπεσίδου 2, Κερλίδη 2, Καλοϊδή, Ν. Κεπεσίδου.

Ιταλία: Μπάμπο 8, Γκιόργκε 7, Τζιόγκαπ 5, Λάντρι 2, Μπασανέζε 2, Μάτος 2, Ντάλα Κόστα, Λενάρντον, Πρένστερ, Στέτλερ.

Διαιτητές: Γκιόρι- Χόρβατ (Ουγγαρία Παρατηρητής: Οπάβα (Τσεχία), Κόκκινη: Καλοϊδή (δύο αποκλεισμοί), Αποκλεισμοί: 1-3.

*Χορηγοί της Εθνικής είναι οι εταιρείες CAP, DELOUSIL και VALSAM
*Όλοι οι αγώνες, σε όλα τα γήπεδα θα μεταδοθούν σε live streaming από το ehfTV.com.

Share it