Search

Αποχαιρέτησε μετά απο 6 χρόνια την Ζενίτ και ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις ο Γιούρι Λοντίγκιν!

Και επίσημα ελεύθερος είναι απο σήμερα(30/6) ο Γιούρι Λοντίγκιν, με τον διεθνή πρώην κίπερ της Ξάνθης μετά απο 6 χρόνια να αποχαιρετά την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πλέον ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

Ο 28χρονος διεθνείς με την Εθνική ομάδα της Ρωσίας μετά απο 6 χρόνια στην Αγία Πετρούπολη επέλεξε να μην ανανεώσει την συνεργασία του με την Ζενίτ και πλέον όντας ελεύθερος να αναζητήσει μια νέα πρόκληση για την καριέρα του σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά και σε μια ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να βάλει ξανά την καριέρα του στο σωστό δρόμο.

Ο Λοντίγκιν πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013 απο την Ξάνθη για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης οπού άφησε το στίγμα του, βοηθώντας τον Ρωσικό σύλλογο στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων, ενός Κυπέλλου και δύο Σούπερ Καπ. Ενώ στην πρώτη του κιόλας χρονιά στους Ρώσους είχε αναδειχθεί αγαπημένος παίκτης των οπαδών της Ζενίτ που τον ψήφισαν ως τον παίκτη της χρονιάς!

Ο Λοντίγκιν αποχαιρετά την Ζενίτ έχοντας κάνει 164 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη,  οπού αγωνίστηκε σε 44 Ευρωπαϊκά ματς(13 στους ομίλους και 8 στα προκριματικά του Champions League, και άλλα 23 στο Europa League).

Πλέον ο “Λο” που προπονείται στην Ξάνθη και στο Αθλητικό κέντρο του αγαπημένου του ΑΟΞ, οπού βρίσκεται μαζί με την οικογένεια του, αναζητά τον επόμενο ποδοσφαιρικό προορισμό με τον ίδιο να εκφράζει σε συνέντευξη του στο SA την προτίμηση του για Γερμανία, χωρίς φυσικά να λέει όχι και στην ευκαιρία να αγωνιστεί σε πρωταθλήματα όπως αυτά των Αγγλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, Με βάση το βαρύ του βιογραφικό με γεμάτες σαιζόν και συμμετοχές και με την Εθνική Ρωσίας(11 ματς) ο Λοντίγκιν δεν αναμένεται να δυσκολευτεί να βρει ομάδα, με πολλές ομάδες σύμφωνα με πληροφορίες να καλοβλέπουν την περίπτωση του Γιούρι.

Share it