Πρώτη συγκέντρωση για τις Εθνικές ενόψει Ευρωπαϊκού παρουσία Χατζηκύρκα

Οι εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα πια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2019.

Το απόγευμα της Δευτέρας είχαν την πρώτη τους συγκέντρωση στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και για δύο βδομάδες θα κάνουν κοινή προετοιμασία εν όψει της μεγάλης ετήσιας διοργάνωσης, που φέτος θα διεξαχθεί στην Οστράβα της Τσεχίας από τις 7 έως τις 16 Ιουλίου. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα στελεχώσουν 4 νέοι, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες. Ανάμεσα τους και η αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Ελισάβετ Χατζηκύρκα. Στην πρώτη κοινή προπόνηση ήταν παρόντες οι 12 από του 14 αθλητές, καθώς η νεάνιδα Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η κορασίδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου επέλεξαν να πάνε από τώρα στην Οστράβα και να προετοιμαστούν σε καμπ που γίνεται εκεί. Την ευθύνη του προπονητικού προγράμματος στο Σ.Ε.Φ. έχει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Στην προετοιμασία βοηθούν επίσης οι σωματειακοί προπονητές Γιώργος Χριστοφοράκης (Ολυμπιακού) και Αλέξανδρος Μπακόλας (Α.Ο Διονύσου), ενώ τη μέρα της αναχώρησης θα ενσωματωθεί στην αποστολή ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην Πάτρα Σωτήρης Ζήκος. Αυτοί οι τέσσερις προπονητές θα πάνε και στο Ευρωπαϊκό αναλαμβάνοντας από μία εθνική ομάδα. Ο Κωστόπουλος θα έχει τις νεάνιδες, ο Ζήκος τους παίδες, ο Χριστοφοράκης τις κορασίδες και ο Μπακόλας τους νέους.

Ο Κωστόπουλος ανακοίνωσε στα παιδιά το πρόγραμμα (το οποίο θα περιλαμβάνει και διπλές προπονήσεις) και μετέφερε ευχές από τον επικεφαλής του τεχνικού τιμ Κώστα Βατσακλή κι από τον Ζήκο, που δεν μπορούσαν να είναι παρόντες. Στις προπονήσεις βοηθάνε και τα στελέχη των εθνικών ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Θυμίζουμε τα ονόματα των 14 αθλητών, που συγκροτούν τις εθνικές ομάδες:

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ:

Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ε.Α. Βόχας)

Ιάσονας Κορδούτης (Ε.Α. Βόχας)

Γεράσιμος Πετρής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα)

Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο. Περιστερίου Γ. Παλάσκας)

Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ:

Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Σ. Π.Κ.Δ. Ταύρου)

Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

 

 

Share it