Search

Άφησε την τελευταία του πνοή μόλις στα 46 του χρόνια ο Μιγκέλ Άνχελ Φελάσκα

Σοκ στο παγκόσμιο βόλεϊ έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αργεντίνου προπονητή Μιγκέλ Άνχελ Φελάσκα, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 46 ετών.

Ο προπονητής της Μόντσα ήταν καλεσμένος στο γάμο του βοηθού του όταν και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Τελικά κατέληξε από καρδιακή προσβολή.

Ο Φελάσκα το 2013 είχε βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη , όταν ως προπονητής της Σκρα Μπελχατόφ είχε αντιμετωπίσει τον Εθνικό για την φάση των «32» του CEV Cup (από όπου και η παραπάνω φωτογραφία στην συνέντευξη Τύπου). Για την ιστορία η ομάδα του Μουστακίδη είχε χάσει 3-0 σε αυτό το ματς και σε συνδυασμό με την ήττα με 3-1 στον πρώτο αγώνα στην Πολωνία είχε μείνει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, με τις δύο αυτές βραδιές πάντως να είναι ιστορικές για τον σύλλογο του Έβρου που επέστρεφε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από 32 χρόνια.

Ο εκλιπών αγωνίστηκε ως πασαδόρος με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας από το 1993 μέχρι το 2009 ενώ το 2013 κρέμασε τα παπούτσια του. Συμμετείχε με την Εθνική Ισπανίας στους Ολυμπιακούς το 2000 στο Σίδνεϊ ενώ κατέκτησε το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην Σκρα Μπελχατόφ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Πολωνία το 2014. Το 2016 συμφώνησε με την Μόντσα την οποία προπονούσε μέχρι τον θάνατό του. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

 

Share it