Search

Το καλεντάρι της νέας αγωνστικής χρονιάς στη Super League 1!

Για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο εγκρίθηκε τόσο νωρίς ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση αντίστοιχα της Super League το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 και οι προκηρύξεις τα οποία θα σταλούν άμεσα στην ΕΠΟ προς έγκριση. Αυτό δίνει έτσι τη δυνατότητα στις ομάδες, τους φιλάθλους, τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις της Εθνικής, τις ημερομηνίες των Ευρωπαϊκών αγώνων και τις ημερομηνίες για το Κύπελλο, το πρωτάθλημα της Super League 1 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου και η κανονική περίοδος των 26 αγωνιστικών θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθούν 24 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και δυο αγωνιστικές μεσοβδόμαδα στις 18-19 Δεκεμβρίου 2019 και 22-23 Ιανουαρίου 2020. Τα playoffs (θέσεις 1-6) θα ξεκινήσουν στις 07/03/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 17 Μαΐου 2020 (9 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και μία εμβόλιμη στις 13 Μαΐου 2020), ενώ τα playout (Θέσεις 7-14) θα ξεκινήσουν στις 14 Μαρτίου 2020 και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου 2020 (7 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο).

Αναφορικά με την κλήρωση στις 2 Ιουλίου, έγινε διεξοδική συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής της και για το αν θα επιλεγεί η διαδικασία που ακολουθείται στα πιο εμπορικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών χωρών και αφορά στην κλήρωση με ειδικά κριτήρια, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της τύχης.

Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ., προκειμένου να φέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο προσχέδιο σύμβασης για κεντρική διαχείριση διαφημιστικών πινακίδων LED  γηπέδων, προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ. Επιπροσθέτως, ο Σάκης Τσικνής της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία εξελέγη ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Τέλος, στο πλαίσιο των 60 χρόνων της Α’ Εθνικής (1959-2019), η Super League, ως διοργανώτρια αρχή, προγραμματίζει πλειάδα εκδηλώσεων, επετειακών εκδόσεων και άλλων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα καταδείξουν την ιστορική διάσταση του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λίγκας, η οποία έτυχε ομόφωνης έγκρισης από τα μέλη του Δ.Σ.(θυμηθείτε όλες της αποφάσεις ΕΔΩ)

Share it