Search

Πρωταθλητής Ελλάδας στους Παμπαίδες ο Μηλικούδης της Φιλίας Ορεστιάδας!

Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους παμπαίδες και η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες κατέκτησαν τους τίτλους στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε έπειτα από μεστό τριήμερο στην Καβάλα κι έκλεισε παράλληλα την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Ο 12χρονος Μηλικούδης από τη Φιλία Ορεστιάδας έφτασε στη μεγαλύτερη διάκρισή του ως νούμερο 1 του αγωνίσματος και συμπλήρωσε ιδανικά το χτεσινό χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 τον Σάββα Βατσακλή. Η 12χρονη Γκαϊντατζή του Α.Σ.Ε.Α Καβάλας δικαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά στις παγκορασίδες, μάλιστα πανηγύρισε τη δεύτερη σερί πρωτιά στο αγώνισμα και ξανά στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας. Δεν έχασε ούτε σετ και στον τελικό κατέβαλλε την εντυπωσιακή 10χρονη από τη Χίο Βασιλική Μπουλά. Επιπλέον, η Γκαϊντατζή αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό παγκορασίδων με τη συμπαίκτρια της στην Καβάλα Ζωή Καζάκου, ενώ χτες είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο ομαδικό. Στο διπλό παμπαίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιώργος Μαρούλης/Σάββας Βατσακλής από τη Δόξα Πεύκης.

Στο απλό παμπαίδων ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης προχώρησε στο καθοριστικό παιχνίδι για το χρυσό ως 1ο φαβορί, από την άλλη όμως ο Σάββας Βατσακλής έκανε πολύ καλή πορεία από τη 10η θέση των seeding. Στον θεαματικό τελικό ο αθλητής της Φιλίας προηγήθηκε 2-0 σετ. Ο Αθηναίος φιναλίστ μείωσε και το 4ο σετ κρίθηκε στην παράταση για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-1 για τον Μηλικούδη (11-7, 11-7, 5-11, 14-12). Σημειωτέον ότι ο Σάββας είναι γιος του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Βατσακλή και της πρώην αθλήτριας των Χανίων και νυν προπονήτριας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης Λουκίας Γιανναδάκη.

Στην πορεία του ως τον τελικό ο Μηλικούδης αναδείχτηκε νικητής στο 1ο γκρουπ όταν επικράτησε του Γιώργου Μαρούλη με 3-1 σετ, του Πέτρου Παπαναστασίου και του Μανώλη Βουμβουλάκη με 3-0. Από την κορυφή του ταμπλο ακολούθως έκαμψε τον Γιάννη Κούτρα με 3-0, τον Ευάγγελο Δερνεξή επίσης με 3-0 και στα ημιτελικά τον Γιάννη Μαστρογιάννη με 3-1 σετ.

Ακόμη, στο διπλό Παμπαίδων, ο Μηλικούδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τον συμπαίκτη του Γακίδη.

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

2. Σάββας Βατσακλής (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Α.Σ. Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

-. Γιάννης Μαστρογιάννης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

3. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

-. Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιώργος Μαρούλης/Σάββας Βατσακλής (Δόξα Πεύκης)

2. Μανώλης Βουμβουλάκης/Γιάννη Κούτρα (Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου/Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Γιάννης Μαστρογιάννης/Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Φοίνικες Πάτρας/Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

-. Κωνσταντίνος Μηλικούδης/Γιάννης Γακίδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Αλεξία Μάλο/Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Χριστίνα Τζενίδη/Θεοδώρα Γιάγκου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

-. Γεωργία Γιάγκου/Νεφέλη-Στέλλα Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

 

Share it