Search

Ο Κένεντι Μπόατενγκ ο εκλεκτός της Ξάνθης για το κέντρο της άμυνας!

Όπως σας είχε προαναγγείλει κατ’ αποκλειστικότητα το Sportsaddict(θυμηθείτε ΕΔΩ) η Ξάνθη βρίσκεται μια ανάσα από την ολοκλήρωση της 5ης μεταγραφής της με τους Θρακιώτες να βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τον Αφρικάνό στόπερ Κένεντι Μπόατενγκ.

Ο Γκανέζος σέντερ μπακ είναι 22 ετών και τη σεζόν, που ολοκληρώθηκε, φόρεσε τη φανέλα της Αυστριακής Ριντ στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός από την επίσης Αυστριακή. Ο Αφριανός αμυντικός ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Λασκ που την απέκτηση απο την WAFC της πατρίδας του, με την φανέλα της Λασκ αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας τη σεζόν 2016-2017, καταγράφοντας 10 συμμετοχές (τις εννιά ως βασικός) έχοντας και δύο γκολ.

Τα τελευταία δύο χρόνια βρέθηκε στο Ριντ, για χάρη της ομώνυμης ομάδας με την οποία πραγματοποίησε γεμάτες σεζόν. Την περίοδο 2017-18 είχε 29 συμμετοχές (τις 28 βασικός), ενώ την τρέχουσα έπαιξε σε 30 παιχνίδια, όλες… ενδεκαδάτος. Ο Μπόατενγκ θεωρείται εξελίξιμος και, αν οι διαπραγματεύσεις έχουν αίσια έκβαση, θα έρθει ως μια εναλλακτική επιλογή στο κέντρο της άμυνας και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα με Λισγάρα και Καρασαλίδη στην πιο απαιτητική επιλογή της καριέρας του

Ο Μπόατενγκ εκτός της θέσης του στόπερ μπορεί, κατά συνθήκη, να ανταποκριθεί και σε ρόλο δεξιού μπακ, αν και δεν είναι η φυσική του θέση, κυρίως λόγω του ύψους του, καθώς είναι 1.91 μ. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το όνομα του είχε ακουστεί έντονα και για τον Άρη με τους ξανθιώτες πάντως να δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση να τον αποκτήσουν κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Share it