Search

Κορυφαίο το MediciNet II του Νοσοκομείου Κομοτηνής στην Ευρώπη

Το Γ.Ν Κομοτηνής ταξιδεύει στις Βρυξέλλες με το έργο MediciNet II μέσω του INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία

Στους 8 φιναλίστ του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Interreg Project Slam 2019 βρέθηκε μέσα από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία με τίτλο Medicinet II το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ανάμεσα σε 40 projects από όλη την Ευρώπη.

Μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ανακαίνισε ριζικά τις χειρουργικές αίθουσές του και επίσης έγιναν διάφορες συμβουλευτικές δράσειςαντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών στα χωριά της παραμεθόριας ζώνης των 2χωρών Ελλάδας – Βουλγαρίας. Η συνεργασία του Νοσοκομείου Κομοτηνής έγινε με το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, όπου αντίστοιχα προμηθεύτηκαν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό

Οι συμμετέχοντες στο έργο MediciNet II, έπειτα από σχετική πρόταση της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020», προετοίμασαν και κατέθεσαν υποψηφιότητα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Interreg Project Slam2019, στον οποίο συμμετέχουν projects από όλη την Ευρώπη τα οποίαυλοποιούνται στα πλαίσια Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG). To Γ.Ν. Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Kardzhali, προετοίμασε μάλιστα και ένα βίντεο, στα πλαίσια της υποψηφιότητας, που αναδεικνύει πως το πρόγραμμα βοήθησε τα νοσοκομεία και των δύο συνοριακών περιοχών να βελτιώσουν την παροχή υγείας προς τους κατοίκους τους.

Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελούνταν από ειδικoύς στην Επικοινωνία και την Κεφαλαιοποίηση έργων Interreg, αξιολόγησε παραπάνω από 40 projects, και επέλεξε τα 8 καλύτερα – ανάμεσα σε αυτά και το έργο MediciNet II των Νοσοκομείων Κομοτηνής και Κίρτζαλι- τα οποία θα ταξιδεύσουν στις Βρυξέλλες τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη για να συμμετάσχουν στο τελικό του διαγωνισμού Interreg Project Slam 2019. O τελικός θα πραγματοποιηθεί στηκεντρική πλατεία των Βρυξελλών, τη δεύτερη εβδομάδατου Οκτωβρίου 2019στα πλαίσια των εκδηλώσεων EU Regions Week, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα 8 projects, διεκδικώντας τη πρώτη θέσηκαι άλλα βραβεία.

Γιώργος Φιλιππίδης «Αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας η επιτυχία»

Σχολιάζοντας την πολύ σημαντική αυτή επιτυχία του Νοσοκομείου Κομοτηνής ο Διοικητήςτου Νοσοκομείου Κομοτηνής Δρ. Γεώργιος Φιλιππίδης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά θερμά τον υπάλληλο του Τμήματος Πληροφορικής κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδη, για την καθοριστική συμβολή του από την προκήρυξη του προγράμματος μέχρι και σήμερα, καθώς και τον Διευθυντή Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελο Πολιτειάδη, την προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνα Κοκκινάκη, και φυσικά τις υπαλλήλους του Τμήματος Προμηθειών κ. Αικατερίνη Κουρνιώτη, κ. Ευαγγελία Μερέτη, κ. Δήμητρα Μαντάκη και κ. Χριστιάνα Φαλάμη και για την άψογη διεκπεραίωση όλων των διαγωνιστικών διαδικασιών που απαιτούνταν για την επιτυχή υλοποίηση του έργου, σύμφωνα μετην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Πηγή : Παρατηρητής της Θράκης

Share it