Search

Με 10 ομάδες η Volley League από την σεζόν 2020-21! Δημιουργείται Pre League και στους άνδρες

Το πείραμα της Pre League γυναικών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σε αυτό συντέλεσε ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, με τους δύο πρώτους συλλόγους να ανεβαίνουν στην Volley League γυναικών.

Έτσι η ΕΟΠΕ αποφάσισε τη δημιουργία της αντίστοιχης κατηγορίας Pre League και στους άνδρες από τη σεζόν 2020-21 με την συμμετοχή 10 ομάδων.

Η Pre League ανδρών θα δημιουργηθεί από τη σεζόν 2020-21 σύμφωνα με την γενική προκήρυξη των εθνικών πρωταθλημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδία.

Επίσης επιβεβαίωσε πως η Volley League θα γίνει και τη σεζόν 2019-20 με 11 ομάδες (9 που έμειναν από τη σεζόν 2018-19 συν τον ΟΦΗ και την Ελπίδα Αμπελοκήπων που προβιβάστηκαν από την Α2), ενώ από την μεθεπόμενη σεζόν δηλαδή την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η μεγάλη κατηγορία θα διεξάγεται με 10 ομάδες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΟΠΕ στη νέα προκήρυξη, στην Pre League ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Volley League και 5 από τους δύο ομίλους της Α2 ανδρών, δηλαδή, συνολικά 10 ομάδες.

Θυμίζουμε ότι τη νέα σεζόν στη Volley League θα εκπροσωπεί την Θράκη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και στην Α2 Ανδρών οι ΑΕ Κομοτηνής, Άθλος Ορεστιάδας και Ερμογένης Ξάνθης.

Αναλυτικά η ΕΟΠΕ αναφέρει για την Pre League ανδρών:

Από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 δημιουργείται νέα κατηγορία με δέκα (10) ομάδες η PreLeagueΑνδρών,ανάμεσα στην Α1 και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, οι ομάδες:

α) που θα υποβιβαστούν από την Α1 Εθνική κατηγορία Ανδρών και β) από την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την τελική κατάταξη του πρωτ/τος2019-2020,υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι σε αυτήν την κατηγορία θα δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον οκτώ (8) ομάδες.Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής/μη δήλωση, το δικαίωμα συμμετοχής μεταφέρεται στις υπόλοιπες ομάδες της Α2 Ανδρών με σειρά κατάταξης. Διευκρινίζεται ότι για την αναπλήρωση ομάδας (από αυτές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αλλά δεν θα δηλώσουν συμμετοχή), θα λαμβάνεται πρώτα υπόψη ο Όμιλος στον οποίο ανήκει γεωγραφικά η ομάδα που θα αναπληρωθεί, ενώ σε περίπτωση που οι ομάδες του Ομίλου αυτού αρνηθούν να την αναπληρώσουν, το δικαίωμα αναπλήρωσης μεταφέρεται στον άλλο Όμιλο και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης.

Στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Διευκρινίζεται ότι οι ομάδες που τυχόν αρνηθούν τη συμμετοχή στην Pre League Ανδρών θα αγωνιστούν στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Στην περίπτωση που στην Pre League Ανδρών, μετά και την τυχόν αναπλήρωση ομάδας ή ομάδων σύμφωνα με τα παραπάνω, δηλώσουν συμμετοχή λιγότερες από οκτώ (8) ομάδες δεν δημιουργηθεί η PreLeagueΑνδρών και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη της ΕΟΠΕ εδώ.

Share it