Search

Η δικαίωση και ο ρεαλισμός του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και ο πολιτικός πολιτισμός του Αντ. Γραβάνη!

Δικαιωμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα, παρουσιάστηκε στο εκλογικό κέντρο της «Κοινωνίας Πολιτών», μαζί με στελέχη παλιά και νέα, φίλους της παράταξης, καθώς και τον απερχόμενο δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, ο Γιάννης Γκαράνης.

Κατάφερε να κρατήσει ενωμένη την παράταξη και, παρά την πτώση σε σχέση με τις εκλογές του 2014, κατάφερε να διατηρήσει την «Κοινωνία Πολιτών» για τρίτη θητεία στα ηνία του Δήμου Κομοτηνής. Οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν μία ώρα περίπου μετά το κλείσιμο της κάλπης, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα που έρχονταν έδειχναν νίκη της «Κοινωνίας Πολιτών». Μιλώντας στον «Χ» ο κος Γκαράνης ευχαρίστησε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη του και δεσμεύτηκε ότι «θα δουλέψουμε σκληρά, ώστε με έργα και πράξεις, να πάμε τον Δήμο μας ένα βήμα πιο μπροστά». Κάνοντας μία αναδρομή θύμισε: «Το 2011 αναλάβαμε έναν Δήμο απαξιωμένο και καταχρεωμένο, που δεν μπορούσε να παράγει έργο, γιατί χρωστούσε παντού. Μετά από 8 χρόνια η διοίκηση ξεπλήρωσε δάνεια και υποχρεώσεις, και κατάφερε να έχει ένα αποθεματικό το οποίο αποτελεί ένα ‘μαξιλαράκι’ ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε έργα με δικά μας κεφάλαια».

Για το πρόγραμμα που θα κληθεί να εφαρμόσει ο ίδιος από 1 Σεπτεμβρίου, έκανε λόγο για ένα «ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα», το οποίο χαρακτήρισε «κλειδί» για την επιλογή της παράταξης από τους δημότες. Όσον αφορά στην έλλειψη της απόλυτης πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, απάντησε ότι «στο δημοτικό συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια οι αποφάσεις ήταν σχεδόν ομόφωνες. Έτσι κι εμείς θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα, για να δώσουμε στο δημοτικό συμβούλιο ομόφωνες αποφάσεις, οι οποίες θα είναι ρεαλιστικές (…). Αν θα γίνουν συμφωνίες βάσει του προγράμματος για την διοίκηση θα το δούμε μελλοντικά, έχουμε όλο το καλοκαίρι». Τέλος, για όσους δεν επέλεξαν τον ίδιο για δήμαρχο, εξήγησε ότι «θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις και με τις πόρτες ανοιχτές. Αυτό είπαμε κι αυτό θα κάνουμε. Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο ο Δήμος Κομοτηνής και οι συνδημότες μας».

Πολιτικός πολιτισμός από τον Αντώνη Γραβάνη

Πολιτικό πολιτισμό επέδειξε ο Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος έσπευσε να συγχαρεί τον Γιάννη Γκαράνη για το αποτέλεσμα, στο εκλογικό κέντρο της «Κοινωνίας Πολιτών», κερδίζοντας γι’ αυτή του την κίνηση το χειροκρότημα όλων. «Ήρθαμε για να συγχαρούμε τον Γιάννη Γκαράνη, τον επόμενο δήμαρχο Κομοτηνής, και την Κοινωνία Πολιτών για τη νίκη τους», δήλωσε στον «Χ». Κατόπιν, ευχαρίστησε όσους «τίμησαν την δική μας πρόταση» και συνολικά όσους ψήφισαν στις εκλογές, καθώς, όπως είπε «δυστυχώς η αποχή είναι σημαντική και πρέπει να μας απασχολήσει όλους».

Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει ο ίδιος ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και μάλιστα με 13 από τις 41 έδρες του δημοτικού συμβουλίου, διευκρίνισε: «Στόχος μας είναι να συμπράξουμε από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μία θέση πιο ενισχυμένη, και να συμβάλουμε ώστε να δημιουργηθεί το καλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον για τους κατοίκους αυτής της πόλης. Πάντα μας ενδιαφέρει ο τόπος και σε αυτό θα συμβάλουμε κάνοντας ό, τι καλύτερο μπορούμε».

Γιάννης Γκαράνης και Αντώνης Γραβάνης φωτογραφήθηκαν μαζί και συνομολόγησαν ότι «στόχος όλων μας είναι να γίνει ο τόπος μας καλύτερος». Ασφαλώς, ο μεν ως δήμαρχος, ο δε ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όπως και όλοι οι άλλοι επικεφαλής παρατάξεων, θα κριθούν για το έργο τους από την 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Πηγή: Xronos.gr

Share it