Search

Θρίαμβος για Κεπεσίδου και Εθνική Γυναικών και ιστορική πρόκριση στα προκριματικά του Euro 2020!

Την πρόκρισή της στην κύρια προκριματική φάση του EURO 2020 πανηγυρίζει η Εθνική γυναικών, που κατέκτησε αήττητη την πρώτη θέση στον όμιλο της Βέροιας με εμφατικές νίκες, και την Εβρίτισσα Μάγδα Κεπεσίδου να προσθέτει ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε και του Λουξεμβούργου στο Φιλίππειο με 27-14 και πήρε το εισιτήριο για τις αναμετρήσεις με Ισπανία, Ολλανδία και Αυστρία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Εθνική γυναικών παίρνει πρόκριση από όμιλο, και μάλιστα αήττητη με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία για την προσπάθεια που επιτελείται και επιβεβαιώνει τα βήματα προόδου, που ήδη είχαν φανεί από τις εμφανίσεις στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο Αμύνταιο.

Όπως σημειώνει το e-handball.gr, απέναντι στο Λουξεμβούργο η Εθνική ξεκίνησε νευρικά με τρία λάθη στο πρώτο πεντάλεπτο (1-1 στο 5:00), αλλά γρήγορα ανέβασε ρυθμούς, είχε αποτελέσματική άμυνα και στο 17′ ξέφυγε για πρώτη φορά με τρία γκολ (6-3). Με την Κεπεσίδου να είναι εξαιρετική (8 επεμβάσεις) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανέβασε τη διαφορά στο +6 (10-4) στο 24′ και όλα έγιναν πιο απλά, αφού το άγχος για την πρόκριση διαδέχθηκε η σιγουριά. Η ελληνική άμυνα καθήλωσε την ομάδα του Λουξεμβούργου και τελικά τα κορίτσια του Μενέλαου Δανήλου μπήκαν στα αποδυτήρια με διαφορά εννιά τερμάτων (14-5).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Εθνική να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και με ένα σερί 5-0 να κάνει το 19-5 στο 34:00. Με τον αγώνα να έχει κριθεί ο Μενέλαος Δανήλος επέλεξε να κάνει rotation και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριές του. Μοιραία ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Εθνική να κρατάει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και να φτάνει στο τελικό 27-14.

Από ελληνικής πλευράς αξιοσημείωτη ήταν και πάλι η επίδοση της Μάγδας Κεπεσίδου, που έως το 47′ όταν και κάθισε στον πάγκο είχε (14 επεμβάσεις και δέχθηκε μόλις εννιά γκολ). Επιθετικά, Μάστακα και Τσάκαλου σημείωσαν από πέντε γκολ, ωστόσο όλα τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δίκαια πήραν το χειροκρότημα των 600 θεατών που γέμισαν τις κερκίδες του Φιλίππειου .

Στο τέλος αθλήτριες και κόσμος πανηγύρισαν την πρόκριση με ένα συρτάκι από τη μία έως την άλλη άκρη του γηπέδου. Ο καλύτερος επίλογος…

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 5-3, 8-4, 10-4, 14-5 (ημχ). 19-5, 19-7, 21-8, 24-10, 26-13, 27-14.

Ελλάς (Δανήλος): Κεπεσίδου, Αργυροπούλου 1, Καραχαρίση, Παναγιωτίδου, Γκάτζιου, Ζυγούρα 4, Σαμολαδά 1, Ράτσικα, Βασιλειάδου 4, Μούρνου 5, Καρέλα 1, Φράγκου, Ανδρίτσου, Μανιά 3, Τσάκαλου 5, Μάστακα 3.

Λουξεμβούργο (Στοτ): Νταουταζ, Ντίκς Ετόγκα, Γκραν, Χουρέμιοβιτς, Γιούνγκ, Κιρτζ, Μοντέιρο, Ράντοντσιτς, Σιλτ 3, Βέλτερ 1, Βίλεμς 1, Τζ. Βιρτζ 5, Κ. Βιρτζ 2, Ζέιμετζ 2, Ζουκ.

Διαιτητές: Ρακίτινα – Τσκάτσουκ. Δίλεπτα: 5-4. Κόκκινη: Φράγκου (47:32 – τρία δίλεπτα). Πέναλτι: 2/2 – 1/3

Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 6
2. Ισραήλ 3
3. Λουξεμβούργο 2
4. Φινλανδία 1

Share it