Search

Αποκλείστηκε όμως μέλλον του ανήκει! Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον Βάβρινκα!

Την ήττα με 2-3 σετ από τον Σταν Βάβρινκα γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον 4ο γύρο του Roland Garros, μένοντας εκτός συνέχειας.

Σε ένα συναρπαστικό ματς που είχε διάρκεια πάνω από πέντε ώρες, οι δύο τενίστες ξεκίνησαν στο πρώτο σετ υπερασπιζόμενοι το σερβίς τους, με τον Ελβετό τελικά να επικρατεί με 7-6 (8-6) στο tie break. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έσπασε τρεις φορές το σερβίς του αντιπάλου του ισοφαρίζοντας σε 1-1 με 7-5 στα games.

Στο συνέχεια ήταν και πάλι η σειρά του Βάβρινκα να απαντήσει και να πάρει και πάλι το προβάδισμα αφού κέρδισε το τρίτο σετ με 6-4. Ο Έλληνας Πρωταθλητής όμως όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου σε 2-2 κάνοντας διπλό break στο τέταρτο σετ, κερδίζοντάς το με 6-3.

Στο τελευταίο σετ αυτού του μεγάλου αγώνα, που η εικόνα του θύμισε αρκετά αυτή του πρώτου, αμφότεροι υπερασπίστηκαν και πάλι το σερβίς τους φτάνοντας μέχρι το 6-6. Εκεί ο Ελβετός, που στο παρελθόν έχει κατακτήσει το Grand Slam της Γαλλίας, αφού έκανε το 7-6, έσπασε το σερβίς του Τσιτσιπά, φτάνοντας έτσι στην τελική επικράτηση με 8-6.

Κάπως έτσι, με αυτόν τον άδοξο τρόπο, ολοκληρώθηκε η φετινή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros, στο οποίο ο Έλληνας τενίστας έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον 4ο γύρο. Βεβαίως είναι αυτονόητο πως αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, είναι δεδομένο πως αργά η γρήγορα όχι μόνο θα προχωρήσει στον συγκεκριμένο και τους υπόλοιπους θεσμούς, όχι μόνο θα αναρριχηθεί ακόμα υψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά θα γίνει το μεγάλο αστέρι του Παγκοσμίου Τένις!

Share it