Search

Τα χρειάστηκε αλλά προκρίθηκε στους “16” του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Στον 4ο γύρο και στην φάση των “16” του Roland Garros προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Έλληνας Πρωταθλητής αν και τα χρειάστηκε κόντρα στον Σέρβο Κραΐνοβιτς, κατάφερε τελικά μετά από δύο μέρες αγώνα να επικρατήσει με 3-1 σετ και να δώσει συνέχεια στην πορεία του στο Γαλλικό Όπεν. Σε ένα ματς που ξεκίνησε χθες αργά το απόγευμα μετά από ένα κακό πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-0 (7-5). Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας ανέβασε τον ρυθμό του και σχετικά εύκολα έφτασε στο 6-3 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Σέρβος ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-5, με τον Τσιτσιπά ωστόσο να απαντά με τρία συνεχόμενα κερδισμένα games εκ των οποίων το δεύτερο με break στο σερβίς του αντιπάλου του και να ισοφαρίζει σε 5-5, με τον αγώνα να διακόπτεται στις 22:55 ώρα Ελλάδας, μιας που και στην Γαλλία είχε πέσει η νύχτα.

Σήμερα το μεσημέρι ο Κραΐνοβιτς ξεκίνησε πιο συγκεντρωμένα τον αγώνα και κατάφερε να μειώσει σε 2-1, κερδίζοντας το τρίτο σετ στο tie break με 7-6 (5). Στο τέταρτο και όπως αποδείχθηκε τελευταίο σετ του αγώνα αν και ο Τσιτσιπάς έμεινε πίσω στο σκορ με 3-5, κατάφερε στην συνέχεια να προηγηθεί με 6-5 και τελικά να κατακτήσει την νίκη με 7-6 (8-6) στο tie break.

Επόμενος αντίπαλος του Έλληνα Πρωταθλητή που συνεχίζει ακάθεκτος θα είναι είτε ο Ελβετός νούμερο 24 της κατάταξης Βάβρινκα, είτε ο Βούλγαρος Ντιμιτρόφ.

*Photo Credit: contra.gr

Share it