Search

Photos: Νίκη παραμονής στο 90′ για τον Ορφέα Ξυλαγανής μέσα στους Αγίους Θεοδώρους!

Με 0-1 επικράτησε ο Ορφέας Ξυλαγανής του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των play-out της Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Οι φιλοξενούμενοι, παρ’ότι είδαν τον Σπάρτακο να ξεκινά καλύτερα και στα δύο ημίχρονα και μάλιστα να φτάνει αρκετές φορές κοντά στο γκολ, είχαν τόσο την τύχη με το μέρος τους, όσο και τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα, προκειμένου να βρουν το χρυσό γκολ της παραμονής στο 90′, όντας πλέον μόλις ένα βήμα μακριά από την σωτηρία και ένα από τα μεγαλύτερα come-back στην ιστορία της ΕΠΣ Θράκης.

Ο Σπάρτακος από την άλλη που διαμαρτύρεται για το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση και όπως φαίνεται θα κρίνει την κατηγορία και την σεζόν, δεν κατάφερε να κερδίσει το θετικό αποτέλεσμα στο κρισιμότερο ματς της φετινής χρονιάς και όπως όλα δείχνουν από την νέα, θα αγωνίζεται στην Β’ ΕΠΣ Θράκης.

Αξιοσημείωτο το γεγονός, πως ο Τάσος Μπόζης που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ξυλαγανής πριν από τρεις εβδομάδες, θέλοντας να βοηθήσει τον ιστορικό Ορφέα να κερδίσει την παραμονή του, κέρδισε και πιθανότατα υποβίβασε τον Σπάρτακο, στον οποίο επίσης έχει διατελέσει προπονητής και αποτελεί την ομάδα του τόπου καταγωγής του.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 2′ με τον Αλεξίου να μην μπορεί να σκοράρει παρ’όλο που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, με τον Κολτσίδα να μπλοκάρει.

Στο 9′ ο Ματζιούνης βρήκε τον Μαματζανιάν με το πλασέ του τελευταίου να καταλήγει στα χέρια του Κολτσίδα, ενώ στο 20′ στην πρώτη αξιόλογη φάση του Ορφέα στο ματς, το σουτ του Γεωργιάδη έδιωξε με τις γροθιές ο Πριτσίδης.

Στο 39′ το σουτ του Οσμάν Χασάν μπλόκαρε ο Πριτσίδης, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Σπάρτακος είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη, με το σουτ του Χαϊνάκη στο 46′ να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 56′ το σουτ του Λουκοβίτη έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κολτσίδας και στο 58′ το σουτ του Ταβασίδη πέρασε μόλις άουτ. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 90′.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους, στην δεξιά μεριά της επίθεσής τους, το οποίο εκτέλεσε ο Γεωργιάδης, με τον Τροκάνα που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή τρία λεπτά νωρίτερα, να σκοράρει με κεφαλιά για το τελικό 0-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης που είχε για βοηθούς τους Γκιόση και Καραγιάννη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων (Νετζατί): Πριτσίδης, Κακουλίδης (46′ Χαραλαμπίδης), Αλεξίου, Μπάγκας, Χατζόγλου Σερδάρ, Λουκοβίτης, Μαματζανιάν, Ταβασίδης, Χαϊνάκης, Παρασκευόπουλος (64′ Βαϊόπουλος), Ματζιούνης (57′ Κόγιος).

Ορφέας Ξυλαγανής (Μπόζης): Κολτσίδας, Ανδρέου, Ιωάννου, Βουλγαρίδης (80′ Παπαδόπουλος (87′ Τροκάνας)), Ηλιόπουλος, Παπαγεωργίου, Σαμιώτης, Γιαννακίδης Γ., Γιαννακίδης Σ. (84′ Χατζίδης), Γεωργιάδης, Οσμάν Χασάν (67′ Ροδουσάκης).

Share it