Search

Και τώρα οι δυο τους! Μάχη Δημαρχόπουλου-Τσέπελη για τον “θρόνο” του Δήμου Ξάνθης

Μια απο τις συναρπαστικότερες μονομαχίες στις Δημοτικές εκλογές ανα την χώρα ήταν αυτή που διεξήχθη στο Δήμο Ξάνθης, με τους Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και Μανώλη Τσέπελη να δίνουν νέο ραντεβού την Κυριακή 2 Ιουνίου για την τελική μάχη που θα καθορίσει το νέο Δήμαρχο Ξάνθης. Άξιο αναφοράς πως η αποχή στην Ξάνθη ξεπέρασε το 50%!

Ο εν ενεργεία Δήμαρχος Ξάνθης, και ηγέτης του συνδυασμού “Δήμος Πρότυπο”, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ολοκλήρωσε την μάχη της πρώτης εκλογικής διαδικασίας οριακά πρώτος έναντι του μέχρι πρότινος Δημοτικού Συμβούλου του και επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη για το Αύριο” Μανώλη Τσέπελη σε μια συγκλονιστική μάχη  με τους δύο “μονομάχους” να χωρίζουν ελάχιστοι ψήφοι.

Οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη αποχή και κατακερματισμό των δυνάμεων καθώς οι δύο συνδυασμοί που επικράτησαν βρίσκονται κάτω από το 25%. Τρίτος αναδείχτηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ξάνθη για όλους”  Σάββας Μελισσόπουλος με κάτι λιγότερο απο 1,000ψήφους απο τον δεύτερο. Ενώ αρκετά δυνατός βγήκε απο την πρώτη εκλογική διαδικασία ο επικεφαλής του “Αγάπη για την Ξάνθη” Γιάννης Παπαχρόνης με αρκετά πάνω απο 3,500 ψήφους κερδίζοντας 6 θέσεις στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Πέμπτος με κάτι παραπάνω απο 2,000 ψήφους ο επικεφαλής του “Πολίτες για την Ξάνθη” Γιώργος Χατζηθεοδόρου, έκτος ο επικεφαλής της “Νέας Ξάνθης” Πασχάλης Λύρατζης που θα έχει παρουσία με 3 συμβούλους, ενώ την θέση που είχε διατήρησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστας Βογιατζής.

Με το ξεκαθάρισμα της ψηφοφορίας όταν και κλείδωσε η παρουσία στην δεύτερη Κυριακή ο επικεφαλής του “Δήμος Πρότυπο” Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δήλωσε:

Οι δημότες της Ξάνθης, την Κυριακή 26 Μαΐου, έστειλαν με την ψήφο τους, δυο μηνύματα. Το πρώτο είναι αυτό της συνεργασίας των υγιών δυνάμεων, που επιθυμούν ν’ αλλάξουν το Δήμο Ξάνθης.

Ν’ αλλάξουν σελίδα χωρίς συναλλαγές και χωρίς συμβιβασμούς με το χτες και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Το δεύτερο μήνυμα που μας έδωσαν οι πολίτες, ήταν η ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό μου και στον συνδυασμό μας ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Μας συγκινείτε με τις θερμές εκδηλώσεις σας.

Παρά τον ανελέητο πόλεμο σε όλη τη θητεία μου, επειδή δεν συμβιβάστηκα και δεν συναλλάχτηκα, οι πολίτες της Ξάνθης, μας στήριξαν και μας κράτησαν ΟΡΘΙΟΥΣ. ΑΝΤΕΞΑΜΕ και ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ.

Η Ξάνθη δεν γυρίζει πίσω.

Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας και σε όλα όσα από την αρχή δεσμευτήκαμε απέναντί σας.

-Να σας κοιτάμε στα μάτια με ειλικρίνεια!

-Να λειτουργούμε χωρίς συναλλαγές και μόνο για το καλό της πόλης.

Σας καλώ ΟΛΟΥΣ την Κυριακή 2 Ιουνίου, να δώσουμε μια ακόμη μάχη για την τελική μας νίκη.

Η Ξάνθη προχωρά μπροστά.

Οι πολίτες για μια ακόμη φορά θα νικήσουν.

Ενώ απο την πλευρά του μόλις κλείδωσε η παρουσία του στην δεύτερη Κυριακή ο επικεφαλής της “Δύναμης για το Αύριο” Μανώλης Τσέπελης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές. Ευχαριστώ όμως κι όλους εκείνους που για δικούς τους λόγους προτίμησαν κάποιον άλλον συνδυασμό.

Τους εκτιμώ όλους και δεσμεύομαι απέναντι τους να είμαι ο δήμαρχος όλων των Ξανθιωτών. θέλω επίσης να επισημάνω τον πολιτικό πολιτισμό που απέδειξαν όλοι οι ανθυποψήφιοί μου αποδεικνύοντας έτσι ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Αντιθέτως μας ενώνουν πολλά και κυρίως μας ενώνει ο δήμος Ξάνθης που είναι η καρδιά μας και η ζωή μας. απομονώνουμε  κάποιες μικρές “παραφωνίες” που εκφράστηκαν από κάποιους κύκλους στους οποίους οι Ξανθιώτες έχουν γυρίσει την πλάτη εδώ και πολύ καιρό.

Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει σήμερα. Προχωράμε στην δεύτερη και πιο σημαντική διαδικασία της επόμενης Κυριακής, όπου καλώ όλους τους συνδημότες μου να μας δώσουν την τελική νίκη για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμα και τον σχεδιασμό μας για τον τόπο που αγαπάμε και που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ θερμά και ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή».

Photo Credit: Xanthi2.gr

Share it