Search

Ν. Ροδόπης: Λιγότεροι οι ψηφοφόροι από την Τουρκία σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές

Τουρκικά λεωφορεία που βρίσκονται σταθμευμένα στο κέντρο της Κομοτηνής, κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, σηματοδοτούν την ύπαρξη των μεταφερόμενων εκλογέων εκ Τουρκίας, αλλά σε μικρότερο αριθμό σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Αυτό επιβεβαιώνουν αρμόδιοι στον “Χ”, ότι δηλαδή η προσέλευση ψηφοφόρων από την Τουρκία είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Πρόκειται για Έλληνες πολίτες, που όμως ζουν στην Τουρκία, αλλά ασκούν τα πολιτικά τους δικαιώματα στη χώρα μας και ειδικότερα στη Θράκη, ως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Προεκλογικά διακινήθηκαν μηνύματα από υποψηφίους της μειονότητας, όπως παρακάτω “μετά από επικοινωνία που είχα σήμερα με προέδρους συλλόγων μας (σ.σ. σύλλογοι δυτικοθρακιωτών που εδρεύουν σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας), ενημερώθηκα πως θα διατεθούν 12 λεωφορεία από την Προύσα και συνολικά 30 από την Τουρκία. Το αίτημά μας από εσάς πολύτιμοι ομογενείς μας είναι τις επόμενες μέρες αυτή η συμμετοχή να αυξηθεί ακόμη περισσότερο”.

Μηνύματα που είχαν σκοπό την προσέλκυση της ψήφου πολιτών από την Τουρκία, που διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην χώρα μας.  Παρόλα αυτά η προσέλευση παρατηρείται μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Share it