Search

Τίμησαν τα 100χρονια απο την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού Θαλασσιά και Βιστωνίδα!

Η 19η Μαΐου είναι μια απο τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας, και φέτος ένα παραπάνω καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια απο την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Έναν αιώνα μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή, όπως και ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στην Ξάνθη όπως και σε όλη την χώρα έγιναν αρκετές δράσεις και εκδηλώσεις απο Ποντιακούς συλλόγους και όχι μόνο. Την μνήμη των 353.000 ανθρώπων που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους αποφάσισαν να τιμήσουν πριν την έναρξη του μεταξύ τους αγώνα Θαλασσιά και Βιστωνίδα, μετά απο πρόταση του Ποντιακής καταγωγής Προέδρου της Αναγέννησης Θαλασσιάς, Τάσου Ταρενίδη

Μια κίνηση τόσο απλή όμως τόσο σημαντική άλλωστε το κεντρικό σύνθημα σε όλες της εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων είναι “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” και οι δύο ομάδες μαζί με την διαιτητική τριπλέτα κράτησαν ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα, κερδίζοντας το ζεστό και γεμάτο συγκίνηση χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο γήπεδο, άλλωστε το χωριό της Θαλασσιάς αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό απο ανθρώπους Ποντιακής καταγωγής.

Share it