Search

Άντεξε, δούλεψε, παρέμεινε Μέγας και επέστρεψε στους τίτλους ο Ίασμος! Η τεράστια προσπάθεια δεν ήταν αρκετή για την Δόξα που ηττήθηκε σε έναν ακόμα Τελικό Κυπέλλου!

Κυπέλλουχος ΕΠΣ Θράκης της σεζόν 2018-2019 στέφθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που επικράτησε της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στην παράταση με 1-2.

Έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς μεταξύ των δύο ομάδων, οι γαλανόλευκοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος και επέστρεψαν στους τίτλους μετά από πέντε χρόνια, βλέποντας τις τεράστιες προσπάθειες που πραγματοποιούνται εδώ και τρεις σεζόν να αποδίδουν επιτέλους καρπούς. Από την άλλη η Δόξα γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της σε Τελικό Κυπέλλου και ειδικά την φετινή χρονιά είναι κρίμα για αυτή την πολύ καλή ομάδα που έχτισε ο Σπύρος Κουτσογιάννης να παραμείνει με άδεια χέρια, όπως όλα δείχνουν.

Ο 38ος Τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης δεν είχε να επιδείξει πλούσιο θέαμα, όμως οι προσπάθειες όλων όσων αγωνίστηκαν, το πάθος και η επιθυμία που έβγαλαν για την νίκη και το γεγονός πως το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, αποτελούν αρκετά στοιχεία, ώστε να συντελέσουν αυτό που θα ήθελε να δει ο κάθε φίλαθλος από το ματς που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κομοτηνής, που συγκέντρωσε περίπου 3000 άτομα. Η Δόξα ξεκίνησε καλύτερα το ματς, στην συνέχεια όμως ο Μέγας ισορρόπησε, είχε δοκάρι και τελικά πήρε το προβάδισμα. Ίδιο σκηνικό υπήρχε και στο δεύτερο μέρος, με την Δόξα να προσπαθεί να πιέσει περισσότερο, να κλείνει τον Μέγα στα καρέ του και τελικά να ισοφαρίζει στο 85′ στέλνοντας το ματς στον έξτρα χρόνο. Εκεί οι γαλανόλευκοι αποδείχθηκαν πιο κυνικοί και κατάφεραν να αποκτήσουν και πάλι το προβάδισμα με το “καλησπέρα” της παράτασης. Το Σιδηροχώρι λίγο αργότερα έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει εκ νέου, με αποτέλεσμα το 1-2 να παραμείνει μέχρι το 120′ και ο Μέγας να στεφθεί Κυπελλούχος.

Το Σιδηροχώρι απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα, με τον Βάσκο να μην καταφέρνει να τελειώσει ιδανικά την φάση μέσα από την περιοχή. Στο 4′ το φάουλ του Γιαννακιτσίδη στην πρώτη απειλητική φάση για τον Μέγα πέρασε άουτ και στο 36′ ο Τσομπανόπουλος απομάκρυνε με δυσκολία σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Βάσκου, που παραλίγο να τον αιφνιδίαζε. Στο 39ο λεπτό ο Ρομπέρ είδε το σουτ που επιχείρησε να σταματά στο δεξί δοκάρι, όμως δύο λεπτά αργότερα η μπάλα, μετά την σέντρα σουτ που επιχείρησε, του έκανε το χατίρι και κατέληξε στα δίχτυα μετά την κακή εκτίμηση του Κορωνάκη για το 0-1.

Στο 48′ και πάλι οι τυπικά γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με το γυριστό σουτ του Λεφή να καταλήγει στα χέρια του Τσομπανόπουλου. Στο 55′ το σουτ του Γιαννακιτσίδη δεν απείλησε ιδιαίτερα, στο 58′ ο Τσομπανόπουλος δεν μπλόκαρε σταθερά το φαόυλ του Παπακωνσταντίνου με τους αμυντικούς του να απομακρύνουν και στο 68′ ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να τελειώσε την φάση με του παίκτες του Μέγα να απομακρύνουν και πάλι τον κίνδυνο. Στο 74′ το σουτ του Αθανασιάδη δεν βρήκε στόχο, στο 84′ το σουτ του Παπακωνσταντίνου είχε την ίδια κατάληξη, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Βάσκος με φοβερή ενέργεια ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έβγαλε την σέντρα και ο Γάιδας με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στην παράταση οι γαλανόλευκοι ξεκίνησαν ιδανικά, και στο 92′ έπειτα από το γύρισμα του Γιαννακιτσίδη στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ξενάκης που είχε περάσει ως αλλαγή έγραψε το 1-2. Στο 101′ η Δόξα έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει εκ νέου, όταν από το γύρισμα του Βάσκου που πραγαμτοποίησε άλλη μια φοβερή ενέργεια, ο Αθανασιάδης αν και ανενόχλητος δεν σουταρε καλά με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα στο 120′ με το φάουλ του Παπακωνσταντίνου που έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Τσομπανόπουλος πριν το τελικό σφύριγμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης, που είχε για βοηθούς τους Χούσκογλου και Γκιόση, επιπρόσθετους βοηθούς τους Δανδανίδη και Καρακασίδη, ενώ τέταρτος ήταν ο Καραγιάννης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Κουτσογιάννης): Κορωνάκης, Αντρέου (66′ Στοΐνοβιτς), Κελεσίδης, Λεφής, Κυπιρτόγλου (82′ Παπαδόπουλος), Κούτρας (109′ Καρβουνιάρης), Κεφαλούκος, Γάιδας, Κόσιης (59′ Αθανασιάδης), Βάσκος, Παπακωνσταντίνου.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Μπαχαρίδης): Τσομπανόπουλος, Καλογρανάς (72′ Γεωργαμλής (91′ Μαμούτ Σεϋδάν)), Δημητριάδης, Λειβαδιώτης, Σιδηρόπουλος, Τσιανάκας, Γιαννακιτσίδης, Βελή Μεμέτ Χακάν (91′ Μυλωνάς), Δραγανίδης, Βιόπουλος (83′ Ξενάκης), Ρομπέρ.

Photo Credit: Περισκόπιο

Share it