Search

Επιτυχημένο τέλος για το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου, μια διοργάνωση που τίμησε, μαζί με τις τελευταίες εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο, τους ανθρώπους που πριν από 35 χρόνια βοήθησαν να στηθεί το Τμήμα του ΤΕΦΑΑ και να ευδοκιμήσει.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν πάνω από 200 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Ιωάννης Πιτσιλαδής, Καθηγητής της Επιστήμης του Αθλητισμού και της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Brighton, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κουστούμιΒραβεύτηκαν αυτοί που αποτέλεσαν το πρώτο διδακτικό προσωπικό, οι Γρηγορόπουλος Παναγιώτης, Μανιός Γεώργιος, Μαυροβουνιώτης Φώτης, Μπουζιώτας Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Σταμάτης, Πρώιος Μιχάλης, Σερμπέζης Βασίλης, Σίσκος Βασίλης, Ταξιλδάρης Κυριάκος, Ταχταλής Θεοχάρης, Τζαμτζής Κωνσταντίνος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονταιΣτη συνέχεια βραβεύτηκε η κ. Χαρίκλεια Νικολαΐδου, την οποία ακολούθησε η κ. Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, καθώς και το Διοικητικό προσωπικό, οι Λεύτερης Αντωνακάκης, Δέσποινα Δαλδηβερένη, Τάσος Καπζάλας, Στέλιος Καραλεξίδης, Βασίλης Κουκουζέλης, Κομνηνός Μαντάς, Θανάσης Λύκου, Δημήτρης Νοτούδης, Κατερίνα Νοτούδη, Δημήτρης Παπαδάκης, Πετροδασκαλάκη Χριστίνα και Μιχάλης Στρούμπας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Ioannis Barbas, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμιΤην κεντρική ομιλία του συνεδρίου πραγματοποίησε ο ομότιμος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ κ. Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, ο οποίος έθεσε την ιστορία και τα επιτεύγματα του Τμήματος σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, με αρκετές ιστορίες και περιγράφοντας πως πρωτοπόρησαν, καταφέρνοντας να φέρουν κάτι διαφορετικό στην εκπαίδευση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονταιΤέλος δόθηκαν μια σειρά από βραβεία, στον καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου κ. Διαμαντή Αραμπατζή, στον κεντρικό ομιλητή κ. Ιωάννη Πιτσιλαδή, τον κ. Αλέξη Λυρά, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Olympism For HumanityAlliance, Inc. ενώ το βραβείο Νίκου Σαμαρά, δόθηκε στην Κική Τσακαλδήμη, που είναι γνωστή για την προσπάθειά της να ανέβει στο Έβερεστ, φτάνοντας 600 μέτρα πριν την κορυφή καθώς οι καιρικές συνθήκες την ανάγκασαν να διακόψει την ανάβαση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και κουστούμιΤο επόμενο συνέδριο έχει προγραμματιστεί για του χρόνου το Μάιο, με τις ετοιμασίες να ξεκινούν ήδη από τώρα ώστε το Τμήμα να δείξει τον καλύτερό του εαυτό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμιΤο βραβείο Raiko Petrov, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Βούλγαρο Καθηγητή η ακαδημαϊκή εργασία του οποίου ήταν καταλυτική για το άθλημα της πάλης, έλαβε το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου ο κ. Γιάννης Μπάρμπας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Ioannis Barbas, , τα οποία χαμογελούν, άτομα ÏƒÏ„Î­ÎºÎ¿Î½Ï„Î±Î¹Ο κ. Μπάρμπας, που είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της UWW, βραβεύτηκε από τον γραμματέα της κ. David Curby, για την προσφορά του στην προπονητική και στο άθλημα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Ioannis Barbas, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμιΜάλιστα όπως τόνισε ο κ. Curby, η απονομή αυτού του βραβείου έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και ο κ. Μπάρμπας έχει υπάρξει μαθητής του Raiko Petrov στις σπουδές του στην πάλη.

Share it