Search

Άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον η διεθνής κολυμβητική διοργάνωση «Φάρος – Έλενα Σαΐρη 2019»

Ακόμη μια χρονιά με την συνδιοργάνωση ΝΟΑ και ΟΦΘΑ στην διεθνή κολυμβητική διοργάνωση «Φάρος – Έλενα Σαΐρη 2019» στην Αλεξανδρούπολη (3-5/5/2019).

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η χρονική στιγμή του αφιερώματος στο κεντρικό πρόσωπο που ήταν η αγαπημένη και πρόωρα χαμένη κολυμβήτριά του ΟΦΘΑ Έλενα Σαΐρη, που προς τιμήν της διοργανώνονται αυτοί οι αγώνες!

Το επίπεδο των αθλητών που συμμετείχε ήταν ιδιαίτερα υψηλό τόσο από πλευράς Ελλήνων αθλητών – Απόστολος Χρήστου, Νόρα Δράκου, κ.α.- όσο και από πλευράς Τούρκων αθλητών, αφού η γείτονα χώρα εκπροσωπήθηκε στους αγώνες από 22 αθλητές-μέλη της εθνικής της ομάδας.

O NOA συμμετείχε στους αγώνες με 19 αθλητές ,οι οποίοι ανάμεσα σε 205 αθλητές που έλαβαν μέρος και μετά από περίοδο εντατικών προπονήσεων, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αξιόλογες επιδόσεις , αφού πραγματοποίησαν 20 συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς, και 36 συμμετοχές σε μικρούς τελικούς ΟΠΕΝ κατηγορίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ξεχωριστά τα 6 μετάλλια της ομάδας από τους:

-Βαρσαμίδη Δημήτριο ( ασημένιο στα 100m ελ. & χάλκινο στα 200m ελ.)
-Κούγκουλο Αναστάσιο (χάλκινο στα 50m ελ. & 1500m ελ.)
-Μαυρογιάννη Χρυσοβαλάντη (ασημένιο στα 400m ελ. & χάλκινο στα 800m ελ.)

O ΟΦΘΑ συμμετείχε με 40 κολυμβητές-τριες(οι 4 αγωνίζονται φέτος για άλλους συλλόγους) και τα αποτελέσματα των επιδόσεών τους ήταν εκπληκτικά: 105 τελικοί-47 μικροί (9-16)και 58 μεγάλοι(1-8) με 13 μετάλλια για τον ΟΦΘΑ (4 ΧΡΥΣΑ – 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ – 5 ΧΑΛΚΙΝΑ) και με 118 νέα ατομικά ρεκόρ από τους κολυμβητές. Σημαντική επιτυχία και η προσθήκη του Νίκου Αργυριάδη στην αποστολή του καλοκαιρινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που κατέκτησε το όριο στα 200μ πρόσθιο Παμπαίδων Β΄. Καταπληκτική εμφάνιση έκαναν και οι 2 συνθέσεις του ΟΦΘΑ στα 2 ομαδικά αγωνίσματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα των αγώνων. Η σύνθεση που είχε δικαίωμα μεταλλίου κατέκτησε 1 χρυσό και 1 ασημένιο μετάλλιο.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας καθώς και στους προπονητές που αφιέρωσαν όλες τους τις προσπάθειες στην μνήμη της Έλενας Σαΐρη που πάντα θα βρίσκεται κοντά μας.

 

Share it