Search

Φιέστα ανόδου στο 1.87

Αν νομίζετε ότι ασόβαρα πράγματα συμβαίνουν μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνετε λάθος. Ακόμα και στην ποδοσφαιρικά εξελιγμένη Ιταλία έχουμε δει ουκ ολίγες φορές πολλές περίεργες καταστάσεις και η φετινή Serie B αποτελεί από μόνη της παράδειγμα προς αποφυγή.

Γράφει ο Λάμπρος Λυριτζής

Διότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε με λιγότερες ομάδες από όσες συνήθως λόγω μίας περίπλοκης κατάστασης στα οικονομικά κάποιων συλλόγων και την αδυναμία κοινής απόφασης για την διεξαγωγή του. Συνεχίστηκε στα δικαστήρια όπου η τελική απόφαση πάρθηκε ενώ είχαν διεξαχθεί αρκετές αγωνιστικές με συνέπεια να επικρατήσει μπάχαλο και στην Serie C. Υπήρξαν προσθαφαιρέσεις βαθμών στην περίπτωση της Φότζια και ακόμα δεν είναι 100% σίγουρο τι θα συμβεί αν οι ροσονέρι διεκδικήσουν μεγαλύτερη επιστροφή βαθμών. Και έρχεται τώρα και η εισήγηση του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα για υποβιβασμό της Παλέρμο λόγω οικονομικού σκανδάλου να κάνει άνω κάτω το πρωτάθλημα και ενώ σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Διότι αν ισχύσει τελικά κάτι τέτοιο θα πρέπει να αλλάξουν τα πάντα όσον αφορά την άνοδο, τα play offs ανόδου-παραμονής και τον υποβιβασμό. Χαμός!

Μέσα σε αυτή την τρελή κατάσταση εμείς θα προσπαθήσουμε να πάμε ταμείο με δύο σημεία σε αποδόσεις με λογική και αξία. Διότι όπως συνηθίζεται στα φινάλε των πρωταθλημάτων υπάρχουν σημεία σε εποχικές αποδόσεις που δεν βρίσκω κάποιο λόγο να ασχοληθούμε μαζί τους. Μπορούμε λοιπόν να πάρουμε τους άσους των δύο καλύτερων φετινών ομάδων, Μπρέσια και Λέτσε, και τα υπόλοιπα να τα δούμε στο live.

Η πρωτοπόρος υποδέχεται σε αγώνα φιέστα την Μπενεβέντο που θα παραταχθεί στο Μάριο Ριγκαμόντι με σημαντικές απουσίες και ταυτόχρονα πολλοί παίκτες θέλουν να προφυλάξουν τα πόδια τους εν όψει των play offs. Ούτως ή άλλως η γηπεδούχος είναι πιο σοβαρό σύνολο και ο άσος θα μπορούσε να είναι και πιο χαμηλά. Η Λέτσε έχει βεαθμολογικό ενδιαφέρον και θέλει την νίκη ώστε να διασφαλίσει την 2η θέση και την άνοδο, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η Παλέρμο. Η Σπέτσια βέβαια είναι αξιόμαχο σύνολο αλλά οι τζιαλορόσι έχουν μετατρέψει σε φρούριο το Βία ντελ Μάρε και με την στήριξη του κοινού τους θα πάρουν αυτό που θέλουν.

Η Μπάγερν Μονάχου θα στεφθεί και φέτος πρωταθλήτρια. Και θα το κάνει αυτό σε μία σεζόν που σίγουρα δεν εντυπωσίασε διότι η Ντόρτμουντ ζαλίστηκε στην κορυφή και επέτρεψε στους Βαυαρούς να πάρουν την πρωτοπορία. Ρεαλιστικά η διαφορά των 4 βαθμών στις δύο αγωνιστικές δεν καλύπτεται. Ωστόσο η στέψη ενδέχεται να πάρει παράταση διότι σήμερα η ομάδα του Κόβατς έχει δύσκολη αποστολή στην Ρεντ Μπουλ Αρένα. Η Λειψία απέδειξε σε όλη την σεζόν ότι διαθέτει σοβαρή και αποτελεσματική ομάδα. Θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στις 25 Μαΐου θα διεκδικήσει και το Κύπελλο κόντρα στην σημερινή αντίπαλό της. Θέλει να κλείσει θετικά μία όμορφη σεζόν μπροστά στο κοινό της και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των φιλοξενούμενων. Θα κάνω παιχνίδι με το ασιατικό χάντικαπ των γηπεδούχων.

Σάντερλαντ και Πόρτσμουθ είχαν ως στόχο την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Δεν τα κατάφεραν και περιορίστηκαν σε 5η και 4η θέση αντίστοιχα αλλά θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία μέσω των offs. Οι «μαυρόγατες» ηττήθηκαν μόλις μία φορά φέτος στο Στάδιο του Φωτός αλλά είχαν και 10 ισοπαλίες ενώ οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν 13 διπλά! Στην κανονική διάρκεια στο ίδιο γήπεδο ήρθαν ισόπαλες 1-1, η Πόρτσμουθ επικράτησε 3-1 ως γηπεδούχος ενώ πήρε και το Λιγκ Τρόφι έναντι της συγκεκριμένης αντιπάλου στα πέναλτι, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε 2-2. Οι δύο ομάδες έχουν προσφέρει 8 διαδοχικά GG στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και παράλληλα η Σάντερλαντ μετρά 4 σερί GG και 7 στις 8 πρόσφατες αγωνιστικές, την ίδια ώρα που η Πόρτσμουθ επιβεβαίωσε το αμφίσκορο στις 7 πρόσφατες αγωνιστικές! Μην μας χαλάσετε το σερί απόψε.

Δες τα προγνωστικά του Λάμπρου Λυριτζή εδώ

Share it