Search

Ανατροπή έπος της Τότεναμ επί του εκπληκτικού Άγιαξ και πάμε σε Αγγλικό εμφύλιο για την κούπα του Champions League!

Με έναν απίθανο Λούκας Μόουρα στο δεύτερο μέρος, πέτυχε τρία γκολ ο Βραζιλιάνος, η Τότεναμ έκανε επική ανατροπή κόντρα στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ γυρίζοντας το ματς απο 2-0 σε 2-3 προερχόμενοι μάλιστα και απο ήττα με 1-0 στο Λονδίνο!

Μία μέρα μετά την μεγαλειώδη πρόκριση της Λίβερπουλ η Τότεναμ αν και βρέθηκε στα “σχοινιά” με εκπληκτικό κοουτσάρισμα του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο και με έναν…μυθικό Λούκας να πετυχαίνει χατ-τρικ έκανε τρομερή ανατροπή σε έναν για ακόμη ένα ματς εξαιρετικό “Αίαντα.”

Ο Άγιαξ είχε πάρει προβάδισμα με Ντε Λιχτ στο 5’ και με ένα υπέροχο σουτ του Ζίγιεχ στο 35’, όμως ο Ποτσετίνο έριξε τον Γιορέντε στο ημίχρονο, πέρασε τον Ντέλε Άλι πίσω του και τον Έρικσεν στα χαφ και γύρισε το ματς. Ο Λούκας στο 55’ και στο 59’ έκανε με αριστερό πλασέ και σουτ αντίστοιχα το 2-2. Με το ματς να είναι ροντέο με αλλεπάλληλες ευκαιρίες στις δύο εστίες, έχοντας απο ένα δοκάρι η κάθε μία, με Ζίγιεχ στο 80′ ο Άγιαξ και Φερτόνγκεν η Τότεναμ πέντε λεπτά αργότερα, το ματς κρίθηκε στο 95′ όταν μετά απο εκπληκτική κάθετη του Ντέλε Άλι ο Λούκας έπιασε το σουτ στέλνοντας την στα δίχτυα του Ονάνα και παράλληλα τους Άγγλους που βρέθηκαν στο Λονδίνο στα…ουράνια!

Η Τότεναμ θα δώσει ραντεβού με τη Λίβερπουλ στη Μαδρίτη, την 1η Ιουνίου και έγινε η 40η διαφορετική ομάδα στην ιστορία του κορυφαίου θεσμού, που θα παίξει σε τελικό.

Άγιαξ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ (90΄Μαγκαλάν), Ντόλμπεγκ (67’ Σινγκράβεν), Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (60’ Φέλτμαν), Ντε Γιονγκ, Ζίγιεχ, Ταλιαφίκο

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (80’ Λαμέλα), Ρόουζ (82’ Ντέιβις), Αλντεβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46’ Γιορέντε), Σισοκό, Ντέλε Άλι, Έρικσεν, Μόουρα

Share it