Search

Έπεσαν οι υπογραφές οριστικά με VAR απο τη νέα χρονιά η Super League!

Ιστορική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς την Πέμπτη(9/5) υπεγράφη στο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η σύμβαση με τις δύο αναδόχους εταιρίες για την εγκατάσταση και χρήση του Video Assistant Referee.

VAR και επίσημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη νέα σεζόν, καθώς την Πέμπτη υπεγράφη στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η σύμβαση με τις δύο αναδόχους εταιρίες που θα συνεργαστούν για την εγκατάσταση και χρήση του Video Assistant Referee στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τα επόμενα 5 χρόνια.

Στην τελετή όπως αναφέρει το novasports.gr, παρόντες ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράπτης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INDIGITAL, Κώστας Ρούπτσος και ο νόμιμος εκπρόσωπος – διαχειριστής της MEDIA LUSO, Φρανσίσκο Ντε Λα Φουέντε Ρουθ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως οι πάντες από τους παρευρισκόμενους δήλωσαν πεπεισμένοι ότι από την 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος, σε όλους τους αγώνες της Super League θα γίνεται χρήση VAR (αρκεί να δοθεί η τελική πιστοποίηση από την FIFA), ενώ στον τελικό του Κυπέλλου του προσεχούς Σαββάτου όπου θα εγκαινιαστεί το σύστημα, το VAR θα λειτουργήσει συνολικά με 16 κάμερες!

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υποστήριξε:
«Παρουσιάζουμε σήμερα ένα έργο που θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές σπορ να γίνει ακόμη ομορφότερο, θα βοηθήσει να ασχολούνται οι θεατές περισσότερο με το θέαμα παρά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Είναι ένα πρώτο βήμα για τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να βελτιωθεί ως θέαμα και ως τρόπος αναψυχής».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος στάθηκε στα κρούσματα βίας προς τους διαιτητές:
«Ένας πολύ μεγάλος στρατηγικός στόχος της ΕΠΟ γίνεται πραγματικότητα. Δημιουργούμε νέες συνθήκες για να μην υπάρχει καχυποψία και bullying και να δούμε στο επίκεντρο τον πραγματικό πρωταγωνιστή, δηλαδή τον ποδοσφαιριστή. Διότι σήμερα στο επίκεντρο βρίσκεται δυστυχώς ο διαιτητής».

Ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράπτης, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου που αναλαμβάνουν οι δύο εταιρίες, που είναι τα εξής:
-5 χρόνια υποστήριξη
-1205 αγώνες
-16 γήπεδα διασυνδεδεμένα με οπτικές ίνες
-εγκεκριμένο από την FIFA
-παροχή ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών στην ΕΠΟ.
Τόνισε δε, ότι το επόμενο βήμα σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα είναι τα ψηφιακά φύλλα αγώνος.

Τέλος, στο τεχνικό μέρος της χρήσης του VAR αναφέρθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INDIGITAL, Κώστας Ρούπτσος και ο νόμιμος εκπρόσωπος – διαχειριστής της MEDIA LUSO, Φρανσίσκο Ντε Λα Φουέντε Ρουθ.

Share it