Search

Υπόθεση…Ζυγού η πρωτιά στους σκόρερ στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης! Οι τοπ σκόρερ δύο στροφές πριν το φινάλε

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, με δύο στροφές ακόμη να απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου.

Σε αντίθεση με την μάχη κορυφής και παραμονής που τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα δεν είναι ακόμη “τελειωμένη” η υπόθεση της κορυφής με δύο ποδοσφαιριστές του πρωτοπόρου Ηρακλή Ζυγού να οδηγούν την κούρσα και να μοιάζουν να είναι και τα φαβορί της κούρσας. Στην κορυφή είναι ο Κυριάκος Κωφίδης(φωτο) που έχει πετύχει 19 γκολ ενώ δύο γκολ λιγότερα έχει ο συμπαίκτης του Νεκτάριος Πιλτικάκης. Στα 17 γκολ είναι και ο Γιάννης Καζάκης της Θαλασσιάς που ωστόσο λόγο τραυματισμού δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στα ματς που απομένουν χάνοντας ήδη 4 παιχνίδια, για αυτό άλλωστε η κούρσα για την πρώτη θέση μοιάζει να είναι υπόθεση…Ζυγού

Τέσσερα γκολ λιγότερα απο την πρώτη θέση και μόνος που μοιάζει ικανός να “σπάσει” το δίπολο του Ηρακλή είναι ο Γαβριήλ Καμπουρίδης του Πετεινού. Την πρώτη 15αδα των κορυφαίων σκόρερ κλείνουν εκπρόσωποι των Φίλιππου Δροσερού, Απόλλων Ξάνθης, Κεντητής, Κεσσάνης Ερασμίου, Απόλλων Διομηδείας και ΑΕ Ξάνθης.

Η ομάδα με την πιο έντονη παρουσία στους κορυφαίους σκόρερ είναι ο Ηρακλής Ζυγπύ με 3 όσους και ο Φίλιππος Δροσερού, ενώ απο 2 διαφορετικούς σκόρερ έχουν Αναγέννηση Θαλασσιάς και Άρης Πετεινού. Ενώ απο έναν εκπρόσωπο έχουν οι Κεντητή, Απόλλων Ξάνθης, Κεσσάνη Ερασμίου, Απόλλων Διομηδείας και ΑΕ Ξάνθης

Άλλωστε ο Ηρακλής είναι και η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας πετύχει 73 τέρματα, ενώ ακολουθεί η Θαλασσιά με 60 και ο Πετεινός με 49, την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Δροσερό(47) και Εχίνος(46). Αντιθέτως διαφορετική είναι η πρωτιά στην ομάδα με τους περισσότερους σκόρερ, με την Αναγέννηση να έχει 15 διαφορετικούς σκόρερ και τον Ηρακλή να ακολουθεί με 14. Απο 13 διαφορετικούς σκόρερ έχουν Άρης Πετεινού, Φίλιππος Δροσερού και Απόλλων Ξάνθης, ενώ απο 12 έχουν Βιστωνίδα, Άτλας Σελίνου και Εχίνος Σπορ.

Αναλυτικά η λίστα των 15 τοπ σκόρερ της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης δύο στροφές πριν το φινάλε και ενώ έχουν σημειωθεί 476 τέρματα.:

19 γκολ: Κυριάκος Κωφιδης(Ηρακλής Ζυγού)

17 γκολ: Νεκτάριος Πιλτικάκης(Ηρακλής Ζυγού), Γιάννης Καζάκης(Αναγέννηση Θαλασσιάς)

15 γκολ: Γαβριήλ Καμπουρίδης(Άρης Πετεινού)

12 γκολ: Μαξούμ Σαλήογλου(Φίλιππος Δροσερού)

11 γκολ: Γιώργος Κουκουρίγκος(Άρης Πετεινού)

10 γκολ: Μιχάλης Κιαχίδης(Κεσσάνη Ερασμίου), Μάνος Χαραλαμπίδης(ΑΕ Ξάνθης)

9 γκολ: Άγγελος Χασιώτης(Ηρακλής Ζυγού), Χασάνογλου Ερσάλ(Φίλιππος Δροσερού), Αμέτ Αχμέτογλου(Κεντητή)

8 γκολ: Πέτρος Πεντεζίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς), Τζεσούρ Ρεφίκογλου(Φίλιππος Δροσερού), Παναγιώτης Κατσιλίδης(Απόλλων Ξάνθης), Πασχάλης Νικάκης(Απόλλων Διομηδείας)

Share it