Search

Photos: Μέγας έτοιμος για κούπα μετά το διπλό επί της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στο ντέρμπυ τίτλου!

Έτοιμος να στεφθεί και πάλι πρωταθλητής Α’ ΕΠΣ Θράκης μετά από πέντε χρόνια και να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες είναι ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, μετά το διπλό με 1-2 επί της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στο ντέρμπυ τίτλου της 5ης αγωνιστικής των play-off.

Σε ένα ματς άξιο των προσδοκιών του οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο κομμάτι του και κατάφεραν πανάξια και παληκαρίσια να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης που τους έφεραν ήδη τον μισό τίτλο. Από την άλλη η Δόξα πλήρωσε σίγουρα το κακό πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε, στάθηκε τυχερή που ο Ρομπέρ δεν σκόραρε στο 50′ για το 0-3, στην συνέχεια πίεσε όσο μπορούσε, μείωσε, όντας καλύτερη του αντιπάλου της σε εκείνο το διάστημα της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και πλέον βρίσκεται στο -4, που πολύ δύσκολα θα ανατραπεί.

Στην πρώτη ουσιαστική φάση της αναμέτρησης οι γαλανόλευκοι άνοιξαν και το σκορ. Συγκεκριμένα στο 17′ σε μια ανύποπτη φάση, ο Δημητριάδης έκανε το γέμισμα, ο Κορωνάκης έδειξε να ελέγχει την φάση όμως η έξοδός του ήταν κακή, ο Γιαννακιτσίδης έτσι πήρε την κεφαλιά και σε κενή εστία με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 19′ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν όμως το σουτ του Κούτρα έφυγε λίγο άουτ. Στο 23′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα, όμως η κεφαλιά του Λειβαδιώτη μετά το φάουλ του Γιαννακιτσίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ό,τι δεν συνέβη όμως στο 23′, έγινε στο 25′. Ο Βιόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα και ο Ρομπέρ με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2, με το πρώτο μέρος να κλείνει με τα σουτ του Γιαννακιτσίδη στο 35′ και του Κυπιρτόγλου στο 45′ που δεν βρήκαν στόχο.

Πέντε λεπτά μετά την σέντρα στο δεύτερο μέρος ο Ρομπέρ που πάτησε στη μικρή περιοχή δεν τελείωσε ιδανικά την φάση και έδωσε την ευκαιρία στον Κορωνάκη να απομακρύνει σε κόρνερ. Στην συνέχεια η Δόξα ανέβασε την απόδοσή της, κινούνταν πιο επιθετικά, όντας καλύτερη από τον Μέγα και στο 61′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει, όταν ο Κεφαλούκος που μπήκε στην περιοχή δεν πάσαρε στους συμπαίκτες του και τελείωσε άσχημα την φάση. Στο 67′ τελικά μετά το φάουλ του Βάσκου και την κεφαλιά του Γάιδα, που προηγουμένως είχε περάσει ως αλλαγή έγινε το 1-2, ενώ στο 90′ οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Λειβαδιώτης αρχικά έχασε το μαρκάρισμα του Κυπιρτόγλου, ο οποίος μετά την κάθετη μπαλιά που δέχτηκε πάτησε περιοχή. Ο παίκτης της Δόξας καθυστέρησε να τελειώσει την φάση και την στιγμή που προσπάθησε να σουτάρει, ο Λειβαδιώτης διόρθωσε το προηγούμενο λάθος του και με ένα φοβερό τάκλιν έσωσε την ομάδα του από ένα νέο σοκ.

Δίκαιη επικράτηση για τον Μέγα, με τον κόουτς Νίκο Μπαχαρίδη να δίνει πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του που ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της νίκης. Από την άλλη ήταν εμφανής η απογοήτευση στο στρατόπεδο της Δόξας και στον κόουτς Κουτσογιάννη, με την ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου να ψάχνει πλέον την άτυπη ρεβάνς στον Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης με βοηθούς τους Τζιώτζιο και Γκιόση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Κουτσογιάννης): Κορωνάκης, Αντρέου (68′ Αθανασιάδης), Στοΐνοβιτς, Λεφής, Κελεσίδης, Κούτρας (88′ Αμοιρόπουλος), Κεφαλούκος, Κυπιρτόγλου, Κόσιης, Βάσκος, Παπακωνσταντίνου (46′ Γάιδας).

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Μπαχαρίδης): Τσομπανόπουλος, Δημητριάδης, Βιόπουλος, Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης, Τσιανάκας, Γιαννακιτσίδης, Βελή Μεμέτ Χακάν, Δραγανίδης, Καλογρανάς (73′ Παπαγεωργίου), Ρομπέρ.

Share it