Search

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει ανελλιπώς η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. από το 1992 και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει και φέτος καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές, με μακρά ακαδημαϊκή θητεία στην Αθλητική Επιστήμη και πληθώρα από Έλληνες αλλά και ξένους σύνεδρους από πολλές χώρες, ενισχύοντας το επιστημονικό κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Τμήματος στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα. Ειδικά φέτος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, διότι συμπίπτει με τα 35 χρόνια λειτουργίας του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Δ.Π.Θ.. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 200 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.

Οι νέες τάσεις στον χώρο της Άθλησης διαμορφώνουν νέες ανάγκες επιμόρφωσης, τις οποίες το Συνέδριο μέσα από τις δράσεις του φιλοδοξεί να καλύψει έγκαιρα με δώδεκα νέου τύπου σεμιναρίων μεγαλύτερης διάρκειας με θεωρητικό και πρακτικό μέρος, έξι στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες, τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, του Exercise is Medicine Greece και του International Network of Wrestling Researchers αντίστοιχα και με το 2ο Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης με θέμα «Η Άσκηση είναι το φάρμακο».

Κεντρικός ομιλητής στο 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Ιωάννης Πιτσιλαδής, Καθηγητής της Eπιστήμης του Aθλητισμού και της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Brighton, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Πιτσιλαδής έχει καθιερωθεί ερευνητικά στη μελέτη της σημασίας του τρόπου ζωής και των γενετικών χαρακτηριστικών για την ανθρώπινη υγεία και απόδοση. Στην κεντρική του ομιλία την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 19.00, θα παρουσιάσει το θέμα “Exercise is Medicine – The world’s most essential brand requires re-branding from its spiritual home”. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή στις 20.30 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Επισημαίνεται ότι και φέτος, το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 19:00 παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των συνέδρων ηλικίας 3-8 ετών, με δομημένο πρόγραμμα αναψυχής.

Όπως κάθε χρόνο, στόχος του Συνεδρίου είναι η δημιουργία του ιδανικού συνεδριακού περιβάλλοντος αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων και η ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων και ιδεών με στόχο τη δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων για την εξέλιξη της Αθλητικής Επιστήμης , τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και την προαγωγή της άθλησης και της υγείας των πολιτών. Η προβολή νέων δραστηριοτήτων σχετικές με την Άθληση από το Συνέδριο, η παρουσίαση επιστημονικών επιτευγμάτων στο χώρο της Επιστήμης του Αθλητισμού, η διάδοση επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας σχετικής με την αγορά εργασίας και η δημοσιοποίηση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω των εκδόσεων του Συνεδρίου, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Πέρα όμως από τους ακαδημαϊκούς στόχους, η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη. Διότι η επιτυχία αυτού του Συνεδρίου δεν είναι θεσμός και παράδοση μόνο για το ΔΠΘ αλλά και για την πόλη της Κομοτηνής, την Περιφέρεια της Α.Μ.Θ., την Ελλάδα.

Tο πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.icpess.gr/programma/

Share it