Search

Φινάλε της σαιζόν με ντροπιαστική ήττα για την Ξάνθη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”! Πρώτο γκολ μετά απο 168 ματς για τον Σιώπη!!!

Με μια ήττα “μαύρη σελίδα” στην μεγάλη ιστορία του ΑΟΞ ολοκληρώθηκε η φετινή αποκαρδιωτική σαιζόν για την Ξάνθη, που μπορεί να εξασφάλισε την 31η συνεχόμενη συμμετοχή της στην Super League, όμως ποιος μπορεί να σκεφτεί αυτό μετά την ντροπιαστική ήττα με 7-2 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απο τον Άρη. Έγραψε ιστορία ο Μανώλης Σιώπης που έχασε ένα πέναλτι αλλά στο δεύτερο που κέρδισε ο Άρης στο 94′ σκόραρε το πρώτο γκολ καριέρας μετά απο 168 επαγγελματικές εμφανίσεις

Και όμως το ξεκίνημα του ματς δεν έδειχνε πως θα έρθει ακόμη μια καταστροφική εμφάνιση για τον ΑΟΞ, με την ομάδα της Ξάνθης στο 14′ να κερδίζει πέναλτι μετά απο ανατροπή του Μπαριέντος απο τον Ρόουζ, ο Ματίας Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση για το 0-1 υπέρ της Ξάνθης. Η ισοφάριση του Άρη ήρθε στο 27′ μετά απο μια λάθος απόφαση του Τάση που καταλόγισε πέναλτι σε “ανατροπή” του  Γκαρσία απο τον Μπαξεβανίδη, απόφαση που προκάλεσε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη(δείτε ΕΔΩ), ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης ανέλαβε την εκτέλεση ψάχνοντας το πρώτο γκολ καριέρας όμως ο Ζίβκοβιτς τον σταμάτησε και ο πρώην φορ της Ξάνθης Χαμζά Γιουνές πήρε την κεφαλιά για το 1-1. Μάλιστα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να κάνει και την ανατροπή παίρνοντας προβάδισμα στο 33′ με τέρμα του Ματέο Γκασία.

Στην επανάληψη η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να ισοφαρίσει με σουτ του Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς στο 50′ όμως απο το 70′ και μετά ήρθε η κατάρρευση! Στο 70′ ο Άρης πήρε εκ νέου του προβάδισμα με σκόρερ τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού, Νικολά Ντιγκινί, ενώ στο 73′ ο Κόρχουτ έκανε το 4-2. Στο 79′ ο Ντιγκινί σκόραρε για το 5-0=2 με τον “εφιάλτη” της Ξάνθης να έχει και συνέχεια καθώς ο Γκαρσία σκόραρε στο 82′ για το 6-2 και στο 95′ ο Τάσσης καταλόγισε δεύτερο πέναλτι, ξανά σε βάρος του αρχηγού της Ξάνθης, με τον Μανώλη Σιώπη αυτή την φορά να είναι εύστοχος και να πετυχαίνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό τέρμα για αυτόν.

Ντροπιαστική η 12η ήττα της χρονιάς για την Ξάνθη που ολοκλήρωσε την 30ή διαδοχική της παρουσία στην μεγάλη κατηγορία έχοντας 32 πόντους από τις 7 νίκες και τις 11 ισοπαλίες, με συνολικά τέρματα 22 – 33.

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης (58’ Σόουζα), Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ρόουζ, Ματίγια, Σιώπης, Φετφατζίδης (58’ Μαρτίνες), Γκαρσία, Ντιγκινί, Γιουνές (75’ Τόνσο).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζιβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Θυμιάνης (65’ Ντε Λούκας), Τζουρίτσκοβιτς (84’ Φασίδης), Μπαριέντος, Ντε Αμορίμ (72’ Καμαρά), Κάστρο.

Share it