Search

Το ντόμινο εξελίξεων που μπορεί να κρατήσει τον Εθνικό στη… νέα Γ’ Εθνική! (video)

Μπορεί στον Εθνικό να ετοιμάζονται ήδη για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Έβρου της νέας σεζόν, όμως μέσω ενός ακραίου αλλά υπαρκτού σεναρίου, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η αναδιάρθρωση προχωρήσει από την κυβέρνηση και η Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν είναι η τέταρτη κατά σειρά κατηγορία ο Εθνικός μπορεί να παραμείνει σε αυτήν αν συμβούν τα παρακάτω.

Καταρχάς υπάρχει σε εκκρεμότητα η απόφαση της επιτροπής εφέσεων στην έφεση που έχει ασκήσει η ΑΕ Καλαμπακίου κατά του Κεραυνού Πέρνης για μη ύπαρξη τμημάτων υποδομής. Αν το Καλαμπάκι δικαιωθεί, τότε η Πέρνη μηδενίζεται και υποβιβάζεται. Πέρα όμως από αυτή την υπόθεση υπάρχει και εκείνη της ανόδου του Νέστου Χρυσούπολης. Αν λοιπόν η ομάδα της Καβάλας μέσω των μπαράζ στα οποία ρίχνεται απόψε πετύχει την άνοδο, τότε αδειάζει μία θέση από τον 1ο όμιλο που σημαίνει ότι αυτόματα το Καλαμπάκι που είναι η πρώτη ομάδα κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού σώζεται. Σε περίπτωση όμως όπως γράψαμε παραπάνω δικαίωσης του στην υπόθεση με τον Κεραυνό, τότε με τον υποβιβασμό της Πέρνης, μένει ακόμα μία θέση κενή και συνεπώς σώζεται και ο Εθνικός που τερμάτισε μία θέση κάτω από το Καλαμπάκι.

Συνοψίζοντας, για να παραμείνει ο Εθνικός στην κατηγορία θα πρέπει να συμβούν δύο πράγματα: ο Νέστος να προβιβαστεί στην Football League (η νέα Γ’ Εθνική αν προχωρήσει η αναδιάρθρωση) και το Καλαμπάκι να δικαιωθεί από την επιτροπή εφέσεων που συνεδριάζει την Τετάρτη 8 Μαΐου.

Η εβδομάδα λοιπόν αυτή είναι κρίσιμη και για τον Εθνικό, όπως κρίσιμη είναι και η σημερινή Γενική Συνέλευση του συλλόγου που θα βγάλει ειδήσεις και για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Αυγερινός Μεσινέζης για την σημερινή (17:30 στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου) Γ.Σ.:

 

Share it