Search

Ανακοίνωση της ΕΠΟ για την επίθεση στον Τσαμούρη και αιχμές για την καθυστέρηση στην εξιχνίαση της υπόθεσης Τζήλου!

Με αφορμή την επίθεση στον διαιτητή Αλέξανδρο Τσαμούρη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Αποθρασυνόμενα από την ανεξήγητη καθυστέρηση όσων ανέλαβαν να διαλευκάνουν την αντίστοιχη εγκληματική επίθεση κατά του Α. Τζήλου, στις 19 Δεκεμβρίου 2018, χωρίς αποτέλεσμα, παρά τις μεγαλόστομες δεσμεύσεις για άμεση προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της Δικαιοσύνης, τα μέλη αυτής της μαφιόζικης παρέας επιχειρούν να ολοκληρώσουν το σχέδιο καταστροφής του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αφενός προσπαθώντας, με τη χρήση βίας, να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες διαιτητές και να επηρεάσουν την αγωνιστική τους επίδοση, νοθεύοντας το αγωνιστικό αποτέλεσμα και αφετέρου, δυσφημώντας διεθνώς το ποδόσφαιρο, να επιφέρουν αρνητικές για το μέλλον του εξελίξεις και συνέπειες.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει, εκ νέου, την απαράδεκτη επίθεση και τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της, οι οποίοι μόνον απέχθεια, αηδία και ντροπή προκαλούν στην ποδοσφαιρική οικογένεια και την κοινωνία και καθιστά σαφή τα εξής:

1. Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να ολοκληρώσουν, επιτέλους, την έρευνα για την υπόθεση Τζήλου και να διενεργήσουν άμεση και αποτελεσματική έρευνα για τη χθεσινή επίθεση κατά του διαιτητή Αλ. Τσαμούρη. Η υπομονή των υγιών δυνάμεων του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας εξαντλήθηκε. Η ασυδοσία και η ατιμωρησία των υπευθύνων ξεπερνούν κάθε όριο και αποτελούν κύρια αιτία για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας στο ποδόσφαιρο μας.

2. Η Πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στο “μη περαιτέρω”. Οι πρακτικές μαφίας και η άνεση με την οποία τα περιφερόμενα εγκληματικά στοιχεία διαφεύγουν του Νόμου, μόνο σε νέες εγκληματικές ενέργειες και θύματα μπορεί να οδηγήσει. Όλοι αυτοί πρέπει, πλέον, να βρεθούν στον χώρο που τους αρμόζει…

3. Η Ε.Π.Ο. είναι αθλητική ομοσπονδία και αποστολή της είναι η διάδοση και η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Η Ε.Π.Ο. δεν έχει τη νομική και τεχνική αρμοδιότητα και δυνατότητα να δράσει εναντίον αυτών των άθλιων εγκληματιών που δρουν ανεμπόδιστα, πλέον, εις βάρος του λαοφιλούς αθλήματός μας.

Θέτει όμως και πάλι “εαυτόν” στη διάθεση των αρμοδίων φορέων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένος, αμέσως μετά το περιστατικό, επικοινώνησε με τον κ. Τσαμούρη και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, τις Εισαγγελικές Αρχές και την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιώς κι έχει ζητήσει την άμεση σύλληψη των δραστών.

Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί απο χτες το βράδυ η Επιτροπή Παρακολούθησης των FIFA/UEFA, καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας κ. Πετρ Φούσεκ.

Share it