Search

Με buzzer beater απο την “χρυσή αλλαγή” του Κεχαγιά θετική πρεμιέρα για την Εθνική στο Euro! Εξαιρετικός ο Αβεντισιάν μπήκε στο δεύτερο ο Κοτόπουλος

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε στο παιχνίδι της Εθνικής Κ17 με την οικοδέσποινα Ιρλανία στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ17, με την Ελλάδα να καταφέρνει με γκολ του Αρσενίδη στο 96′ να αποσπά σημαντικό βαθμό!

Ο 16χρονος μέσος του Ολυμπιακού που πέρασε στο παιχνίδι στο 84′ δικαίωσε λίγα λεπτά αργότερα τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Κεχαγιά για την επιλογή του να τον περάσει στο ματς, καταφέρνοντας στην τελευταία φάση του αγώνα με πλασέ εντός περιοχής να ισοφαρίσει το γκολ του Έβεριτ απο το 58′ και έτσι η Εθνική μας να ξεκινήσει με ισοπαλία την παρουσία της στα τελικά.

Μια ισοπαλία που δεν είναι κακή αν σκεφτεί κανείς πως και το άλλο ματς του ομίλου μεταξύ Βελγίου και Τσεχίας έληξε επίσης ισόπαλο με το ίδιο σκορ μάλιστα(1-1). Και έτσι τα ματς της Δευτέρας με την Εθνική μας αντιμετωπίζει το Βέλγιο και την οικοδέσποινα Ιρλανδία την Τσεχία αποκτούν ακόμη σημαντικότερο χαρακτήρα.

Βασικός ξεκίνησε ο ξανθιώτης αμυντικός του ΠΑΟΚ, Αβεντίς Αβεντισιάν που είχε εξαιρετική παρουσία σε όλο το παιχνίδι. Ενώ αλλαγή στο 73′ πέρασε στο παιχνίδι ο ξανθιώτης επιθετικός του ΑΟΞ, Νεκτάριος Κοτόπουλος που βοήθησε στην πίεση της Εθνικής μας για την ισοφάριση. Στον πάγκο έμεινε ο αμυντικός της Ξάνθης, Γιώργος Μανίσογλου, άλλωστε και το γεγονός πως η Εθνική μας έψαχνε ένα γκολ ανάγκασε τον Ομοσπονδιακό μας να περάσει στο ματς μεσοεπιθετικές λύσεις.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζουνού, Μακ Εβόι, Φούρλονγκ, Σομποβάλε(65′ Μακ Νούλτι), Ομομπαμιντέλε, Χοτζ, Έβεριτ(90′ Κένεντι), Κέοχ, Κάρτι, Μακ Καν(80′ Μακ Κίνλεϊ), Εμποσέλε.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Τσάβος, Παναγιώτου(84′ Ασλανίδης), Παυλίδης, Αβεντισιάν, Καραμπέρης, Σιατούνης(66′ Λιάτσος), Σουρλής(85′ Μπελεβόνης), Καράκουτης(73′ Κοτόπουλος), Γρόσδης(84′ Αρσενίδης), Τζόλης.

Share it