Search

Άντεξε για ένα ημίχρονο κόντρα στον Άρη του Βαλάντη Κουρτίδη η Ασπίδα Ξάνθης

Την δεύτερη της ήττα στην διοργάνωση υπέστη η Ασπίδα Ξάνθης που έχασε με 103-64 απο τον ισχυρό Άρη του ξανθιώτη Βαλάντη Κουρτίδη στο ματς που άνοιξε την αυλαία της τρίτης ημέρας της τελικής φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Αντώνη Κασάρτζίδη προσπάθησαν να σταθούν ανταγωνιστική απέναντι σε έναν ισχυρό και πληγωμένο, απο της δύο οριακές ήττες απο Ολυμπιακό και Περιστέρι, Άρη και παρότι βρέθηκαν απο το πρώτο 6λεπτο πίσω στο σκορ με διψήφιο προσπάθησαν κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα την διαφορά κάτι που στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με 55-34.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστές του Νετζήπογλου, Σιδηροηλία, Σπόντη και Βάνη ανέβασαν ακόμη περισσότερο την διαφορά φτάνοντας στο τελικό 103-64 και ενώ η ομάδα της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο να βρει σκοράρισμα μένοντας αρκετά πίσω στο σκορ.

Παρά την ήττα άπαντες στο στρατόπεδο της Ασπίδας είναι ικανοποιημένοι με την εικόνα της ομάδας, άλλωστε και μόνο η παρουσία της ομάδας εκεί είναι μεγάλο επίτευγμα, πόσο μάλλον το γεγονός πως η Ασπίδα έκανε και μια νίκη που λογικά θα την φέρει στην πέμπτη θέση στην χώρα. Κορυφαίοι για τους; ξανθιώτες για ακόμη ένα ματς οι Παπαδόπουλος(15π. και 6 ριμπάουντ), Χαραλαμπίδης(21π. με 5 τρίποντα) και Παυλάκης(9π. με 6 ασίστ), ενώ καλό ματς είχαν και ο αρχηγός Γιάννης Σμυρλόγλου με 8 ριμπάουντ και 3 πόντους, αλλά και ο Δελιαννίδης με 6 πόντους και 4 ριμπάουντ

Ξεχωριστό παιχνίδι για τον Βαλάντη Κουρτίδη που τέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα που τον ανέδειξε αλλά και με πολύ καλούς του φίλους με τους οποίους άλλωστε έφτασαν με το Παιδικό της Ασπίδας στην τελική φάση! Ο Κουρτίδης που πήρε αρκετές ανάσες μετά τα δύο πρώτα ντέρμπι, σκοράροντας 10 πόντους σε 21λεπτά αγώνα.

Δεκάλεπτα: 32-10, 55-34,73-43, 103-64

Διαιτητές: Τσέρνοβα, Φολντάζι, Αταρντ

Αρης (Μπουσβάρος): Βλάσιος 7(1), Κοτρώτσιος 2, Σπόντης 18(4), Βάνης 14, Φρύδας, Βουρτζούμης, Ανδρέου 4, Σιδηροηλίας 19(5), Νετζήπογλου 23, Αργυρόπουλος 4, Κουρτίδης 10(2), Γκοτζαμανίδης 2.

Ασπίς Ξάνθης (Κασαρτζίδης): Σμυρλόγλου 3(1), Χαραλαμπίδης 21(5), Παναγιωτόπουλος, Παπαδόπουλος 15(1), Καρανικολίδης 8(1), Μπουγιουκλού, Παυλάκης 9(1), Παπανικολάου, Τιτόπουλος 2, Μακρίδης, Δελιαννίδης 6.

Share it