Search

Πέρασε και από το Λονδίνο ο Άγιαξ που έγινε φαβορί για τελικό!

Άγιαξ για τελικό! Η ομάδα του Τεν Χαχ έκανε επίδειξη και έκλεισε ένα ακόμα «σπίτι» μετά από αυτά της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γιουβέντους, επικρατώντας 1-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων.

Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 15’ με τον Φαν ντε Μπέεκ, ενώ ήλεγξαν το ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Μετά το 30’ αφυπνίστηκαν οι ελλιπέστατοι γηπεδούχοι, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες.

Στο 78’, ο «Αίαντας» έφτασε κοντά στο 0-2, ωστόσο το σουτ του Νέρες μέσα από την περιοχή, σταμάτησε στο δοκάρι. Την επόμενη Τετάρτη (8/5) η ρεβάνς των δύο ομάδων στο Άμστερνταμ.

Το ματς

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο πεντάλεπτο, ο Άγιαξ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριάρχησε, με τους ποδοσφαιριστές του να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους με την μπάλα στα πόδια και να συνεργάζονται άψογα.

Η υπεροχή των Ολλανδών καρποφόρησε στο 15’, με τον Ζίγιεκ να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Φαν Ντε Μπέεκ, ο οποίος βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Γιορίς για να γράψει το 0-1.

Από την άλλη, οι παίκτες της Τότεναμ έδειχναν να τα έχουν… χαμένα και δεν μπορούσαν να «αναπτυχθούν». Μάλιστα, ο «Αίαντας» έφτασε κοντά και στο 0-2 στο 24’, αλλά ο Γιορίς έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του σκόρερ των φιλοξενούμενων μέσα από την περιοχή.

Οι Άγγλοι δεν είχαν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί και έπρεπε να περιμένουν το 26’ για να φτάσουν δημιουργήσουν την πρώτη ευκαιρία τους: ο Έρικσεν εκτέλεσε φάουλ, ο Γιορέντε πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Μετά το πρώτο ημίωρο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους λόγω ενός… απρόοπτου συμβάντος. Συγκεκριμένα, ο Φερτόνχνεν τραυματίστηκε στο πρόσωπο μετά από μια σύγκρουση με τον Αλντερβάιρελντ και το ματς διακόπηκε για αρκετά λεπτά. Ο Βέλγος αμυντικός των Λονδρέζων έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Σισοκό να περνά στη θέση του και τον Ποτσετίνο να αλλάζει σχηματισμό, κάτι που αποδείχθηκε ευεργετικό για την ομάδα του.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι παίκτες της Τότεναμ ανέβασαν την πίεσή τους και εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή του Άγιαξ, έχοντας δύο καλές στιγμές, με την κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ μέσα από την περιοχή και το μακρινό σουτ του Σισοκό, να φεύγουν άουτ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν… φορτσάτοι θέλοντας με αυτό τον τρόπο να «πνίξουν» τους αντιπάλους τους. Βέβαια, η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον «Αίαντα», με τον Ταλιαφίκο να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Γιορίς (46’).

Με τον Ντέλε Άλι να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, η Τότεναμ κυριάρχησε και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν βρήκε τη μεγάλη φάση. Ο 23χρονος χαφ των Λονδρέζων είχε δύο απειλητικές στιγμές, με σουτ στην κίνηση (50’) και κεφαλιά (56’), που κατέληξαν στην αγκαλιά του Ονάνα και άουτ αντίστοιχα.

Από το 60’ και μετά, οι Ολλανδοί «πάγωσαν» το ρυθμό και έκοψαν τη… φούρια των γηπεδούχων. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Ποτσετίνο επιχειρούσε με βαθιές μπαλιές να μεταφέρει την πίεση στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν είχε το κάτι παραπάνω για να γίνει απειλητική.

Το σύνολο του Τεν Χαχ αμυνόταν εξαιρετικά και προσπαθούσε να γίνει απειλητικό στην κόντρα. Στο 78’ μάλιστα άγγιξε το 0-2 μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Νέρες να πλασάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι κι ενώ ο Γιορίς ήταν εξουδετερωμένος.

Πηγή: sport-fm.gr

Share it