Search

Την Κυριακή του Πάσχα πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες αυγομαχίες στο Θρυλόριο!

Με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν για ακόμα μια χρονιά οι αυγομαχίες στο Θρυλόριο, την Κυριακή του Πάσχα βάζοντας μικρούς και μεγάλους στην «αρένα» με στόχο την ανάδειξη του αυγομάχου με τα δυνατότερα αυγά.

Το έθιμο των αυγομαχιών ήρθε στο Θρυλόριο από τον Πόντο, αλλά με τα χρόνια ατόνησε, μέχρι να αναβιώσει από το Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου, ενώ εδώ και πάνω από δέκα χρόνια διαδίδεται σε όλη την περιφέρεια, μέσω των Περιφερειακών Αυγομαχιών που έχει βοηθήσει πολύ ώστε οι ποντιακοί πληθυσμοί της Περιφέρειας, και όχι μόνο, να συστηθούν ξανά με το έθιμο.

Οι αυγομαχίες γίνονται με τους κανόνες των περιφερειακών Αυγομαχιών, και έτσι οι διαγωνιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι, έλαβαν μέρος με 15 αυγά κότας, βρασμένα και άβαφα, τα οποία ελέγχθηκαν από την επιτροπή.

Αφού ορίστηκε η σειρά των αυγομάχων με κλήρωση, ο διαγωνισμός έγινε κυκλικά, δηλαδή ο πρώτος χτυπούσε τα αυγά του με τους επόμενους, στη συνέχεια ο δεύτερος κ.ο.κ.

Οι αυγομάχοι χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακές ομάδες με τους μικρούς αυγομάχους να διαγωνίζονται μεταξύ τους, ενώ οι μεγαλύτεροι αυγομάχοι διαγωνίστηκαν και αυτοί για την πρώτη θέση.

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης

Share it