Search

«Ανάσταση» για 4 συνανθρώπους μας μετά από συγκινητική δωρεά οργάνων

Με γενναιότητα και μεγαλοψυχία η οικογένεια νεαρού ατόμου που ήταν εγκεφαλικά νεκρός στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε το θάνατο του παιδιού τους χαρίζοντας ανάσταση σε 4 συνανθρώπους μας.

Ο 28χρονος αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να περιέλθει στην κατάσταση του «εγκεφαλικά νεκρού», όπου δεν υπάρχουν ελπίδες επαναφοράς. Η οικογένειά του, παρά το μεγάλο πόνο της, ανταποκρίθηκε θετικά και αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του σε συνανθρώπους μας που έλαβαν το καλύτερο δώρο για το Πάσχα… Συνολικά, τα όργανα που δόθηκαν για μεταμόσχευση είναι η καρδιά, το ήπαρ και δύο νεφροί.

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συγγενείς του εκλιπόντος. Ένα μεγάλο μπράβο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που κατάφερε με ολονύκτια προσπάθεια να συντονίσει την όλη επιχείρηση με 3 μεταμοσχευτικά κέντρα (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Ιατρικό κέντρο Βερολίνου)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης.

Πηγή: gnomionline.gr

Share it