Search

Η μάχη της παραμονής στην Α’ ΕΠΣ Έβρου μέχρι το φινάλε!

Τα πράγματα αναφορικά με την παραμονή και τον υποβιβασμό στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα από την μάχη του τίτλου (θυμηθείτε εδώ).

Αυτό γιατί ο Ποντιακός που βρίσκεται στην τελευταία θέση με 9 βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, είναι το φαβορί για τον υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία. Η ομάδα με την οποία συναγωνίζεται είναι ο νεοφώτιστος ΑΟ Νεοχωρίου που είναι στην προτελευταία με 14. Θυμίζουμε ότι μετά την αποχώρηση της Νίψας στην αρχή της σεζόν, πλέον θα υποβιβαστεί μόνο μία ομάδα.

Το θετικό στην υπόθεση παραμονής για τον Ποντιακό είναι το γεγονός ότι από τη μία στις τελευταίες τρεις στροφές παίζει με ομάδες που είναι στα μέτρα του (ΑΕΚ Έβρου, Νεοχώρι και Σοφικό) και από την άλλη, ο άμεσος αντίπαλος του για την παραμονή δηλαδή το Νεοχώρι, δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό του. Στην ομάδα της Παλαγίας βέβαια δεν αρκεί απλά να κερδίσει στα τελευταία 3 ματς, αλλά θα πρέπει και το Νεοχώρι να ηττηθεί στο ένα από αυτά. Φυσικά αν ηττηθεί και στα δύο τότε αρκούν και οι 2 νίκες στον Ποντιακό.

Σίγουρα πάντως στην παρούσα κατάσταση το Νεοχώρι έχει το πάνω χέρι, αλλά τίποτα έως τώρα δεν έχει κριθεί.

Η μάχη της παραμονής μέχρι το τέλος έχει ως εξής:

20η αγωνιστική – Σάββατο 4 Μαΐου στις 5:30

Σοφικό – Νεοχώρι
ΑΕΚ – Ποντιακός

21η αγωνιστική – Κυριακή 12 Μαΐου στις 5:30

Ποντιακός – Σοφικό
Νεοχώρι ρεπό

22η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαΐου στις 6:00

Νεοχώρι – Ποντιακός

Share it