Search

Photos: Πήραν το ντέρμπι με ΕΚ Καβάλας οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης όχι όμως και το πλεονέκτημα!

Την μεγάλη ευκαιρία να πανηγυρίσει ακόμη μια κατάκτηση πρωταθλήματος έχασε, εκτός απροόπτου, η ομάδα Κορασίδων της Ασπίδας Ξάνθης που κέρδισε με 42-39 την Ένωση Καβάλας όμως δεν κατάφερε να υπερκεράσει την διαφορά των 6 πόντων του πρώτου ματς.

Και μιλάμε για χαμένη ευκαιρία καθώς η ομάδα του Νεδίμ Καρά Αχμέτ είχε στο χέρι της τόσο τη νίκη αλλά και την μεγάλη διαφορά, μπαίνοντας εκπληκτικά στο κλειστό “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο που έχοντας εντυπωσιακή παρουσία σε επίθεση και άμυνα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 12-1! Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να ισορροπήσουν και να κλείσουν το ημίχρονο σκοράροντας 12 πόντους όμως τα κορίτσια της Ασπίδας επιθετικά συνέχισαν να είναι σταθερές πετυχαίνοντας 21.

Ισορροπημένο ήταν και το τρίτο δεκάλεπτο με την ομάδα της Ξάνθης να διατηρεί με σχετική άνεση την διαφορά σε διψήφιο, όμως στα τελειώματα του τρίτου δεκαλέπτου οι ξανθιώτισσες έδειξαν να μην έχουν καθαρό μυαλό κάνοντας τρία διαδοχικά λάθη σε επιθέσεις της Καβαλιώτικης ομάδας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε… ροντέο με διαιτητικές αποφάσεις που ξεσήκωσαν την γηπεδούχο ομάδα, αλλά και με πολλά λάθη απο την ομάδα της Ξάνθης που έδωσε αρκετά “δώρα” φάουλ στην Καβαλιώτικη ομάδα κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο των επιθέσεων της. Η ομάδα της Ένωσης έχοντας σκοράσει συνολικά 15 απο τους συνολικά 39 πόντους της με βολές, έναντι 11 σε 42 πόντους της Ασπίδας, κατάφερε όχι απλά να κατεβάσει την διαφορά απο το διψήφιο που ήταν αλλά να την κατεβάσει και απο το +6 που είχε απο το πρώτο ματς.

Τελικά η ομάδα της Ξάνθης κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 42-39 αλλά αυτές που στο τέλος ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς ήταν τα κορίτσια της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας που διατήρησαν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία και πλέον με νίκες στα τελευταία ματς με Ολυμπιάδα και Αστέρα θα αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Απο την άλλη η ομάδα της Ασπίδας θέλει να τελειώσει με 2/2 απέναντι σε Ορφέα Νέου Σκοπού και Πάνθηρες ελπίζοντας σε βαθμολογική απώλεια της Ένωσης για να έχει ελπιδες.

Διαιτητές: Ρούκας – Καλαϊτζής

Δεκάλεπτα: 12-1, 21-12(ημίχρονο), 32-22, 42-39(τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Νεδιμ Καρά Αχμέτ): Μπίκου, Παυλάκη  10, Δόντσου, Ευθυμίου  5(1), Τασελαρίδου, Τονικίδου 2, Καρταλίδου, Πετρίδου  20, Χαλκίδου, Τερπίδου  3, Κούδρου  2, Θεοδωρίδου

ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ(Γκαγκαλίδης): Λυκάκη  2, Τσινεκίδου, Τουρετζόγλου  13(1), Παππά – Τζανέτου, Μελελούδη, Τζίτζιρα, Σπανίδου, Γιαντζακλίδου  5, Κελεμένη  17, Αργυρού  2, Κάπα, Τσαχιρίδου

Share it