Search

Μονόδρομος η νίκη για την Ξάνθη κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης για παραμονή και να μπει τέλος στο αρνητικό σερί!

Αν οι πρόσφατες ήττες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν είναι το κριτήριο για την Ξάνθη, η συνολική παρουσία της τους τρεις τελευταίους μήνες δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τον κόσμο της.

Αισίως 12 αγώνες χωρίς νίκη είναι πολλοί και η απόσταση από την 13η θέση είναι μόλις ένας βαθμός. Με δεδομένο ότι έχει το τελευταίο της παιχνίδι με τον Άρη εκτός έδρας, αυτή επίσκεψη του Απόλλωνα στην Ξάνθη γίνεται την καλύτερη χρονική στιγμή για να πάρει η ακριτική ομάδα ένα υπέρ-απαραίτητο τρίποντο.

Βέβαια δεν ξεχνούν ο Μίλαν Ράσταβατς και οι παίκτες του ότι έγιναν τον Δεκέμβριο ή πρώτη ομάδα που κατάφερε να νικήσει ο Απόλλων! Κάτι που σημαίνει ότι η κρισιμότητα του αγώνα απαιτεί προσοχή, για μια ομάδα που κλείνει 30 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Το ότι η Ξάνθη έχει την πέμπτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα δεν την βοηθά πολύ ως τώρα, παρά μόνο σε κάποιες ισοπαλίες, από τις 11 που έχει συνολικά, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Ο Απόλλων έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία, αφού στις 10 Μαρτίου πήρε τον 10ο και τελευταίο βαθμό, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Πάντως στα δύο τελευταία άφησε τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό στην αγωνία, αφού μπορεί να δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το τέλος όμως έμεινε σε αυτό το αβέβαιο 1-0.

Η Ξάνθη έχει κερδίσει και τα επτά τελευταία που υποδέχτηκε τον Απόλλωνα. Η αθηναϊκή ομάδα δεν έχει νικήσει ποτέ στην Ξάνθη, ενώ για τελευταία φορά έφυγε με βαθμό από εκεί τον Οκτώβρη του 1994, αφού ισοφάρισε δύο φορές την δεύτερη στο 89′ με κεφαλιά του Ντέμη Νικολαϊδη.

Το εντυπωσιακό στην ιστορία των δύο ομάδων είναι ότι σε 29 αγώνες τους 24 τους έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος. Υπάρχουν ακόμα τέσσερις ισοπαλίες και ένα “διπλό” της Ξάνθης.

Η ιστορία

Νίκες Ξάνθης: 12

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Απόλλωνα: 11

Με γηπεδούχο την Ξάνθη

Νίκες Ξάνθης: 11

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Απόλλωνα: 0

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Απόλλων – Ξάνθη 1-0

(59′ σουτ Τομάς)

Share it