Search

Με άνεση στην τετράδα η Μπαρτσελόνα, νέα πρόκριση-έπος για τα τρομερά “μωρά” του Άγιαξ!

Το…ξανάκαναν τα φοβερά μωρά του Έρικ Τεν Χάγκ που μετά τη νίκη στην Μαδρίτη και την πρόκριση επί της Ρεάλ κατάφεραν να πετάξουν εκτός διοργάνωσης και την Γιουβέντους κερδίζοντας την μάλιστα με ανατροπή στο Τορίνο (1-2) και πέρασαν με την μαγκιά του στους «4» του Champions League. Στους “4” βρίσκεται και η Μπαρτσελόνα που κέρδισε “σβηστά” με 3-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Αγιαξ, που δεν… μάσησε στο Τορίνο, ακόμα και όταν έμεινε πίσω στο σκορ και με μπαλάρα στο δεύτερο ημίχρονο πήρε το μεγάλο διπλό. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν 10 τελικές! στην επανάληψη και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν ήταν ο Σέζνι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης με κεφαλιά στο 28ο λεπτό, όμως λίγο αργότερα ο Ντε Μπεκ έβαλε φρένο στα όνειρα των μπιανκονέρι απαντώντας σε 1-1 (34’). Στο δεύτερο ημίχρονο, το πλάνο του Χαγκ πήγε… ρολόι και ο Άγιαξ άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Το «χρυσό» γκολ των Ολλανδών ήρθε από τον Ντε Λιχτ στο 67’ και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν βρει κι άλλο τέρμα μέχρι το φινάλε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, πλήθος και στάδιοΣτην Βαρκελώνη η Μπαρτσα με τον Λέο Μέσσι να βγαίνει μπροστά και να καθαρίζει την Γιουνάιτεντ με δύο γκολ σε πέντε λεπτά και τον Κουτίνιο να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα με γκολάρα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, δείχνοντας έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή μετά το 2015!

Ακόμη μία παράσταση από τον Μέσι, ο οποίος με ωραίο σόλο και άψογο πλασέ στο 16′ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Ντε Χέα έκανε τραγική εκτίμηση και δεν κατάφερε να διώξει το σχετικά αδύναμο πλασέ του Αργεντινού για το 1-0. Μυθική γκολάρα από τον Κουτίνιο στο 61ο λεπτό, διαμόρωσε το τελικό σκορ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα, οι Καταλανοί προκρίθηκαν στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 4-0.

 

Share it