Search

Photos: Πήρε το επεισοδιακό ντέρμπι με Θαλασσιά και ετοιμάζεται για στέψη ο Ηρακλής Ζυγού!

Αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέτυχε ο Ηρακλής Ζυγού στην έδρα της Θαλασσιάς κερδίζοντας με 1-0 την Αναγέννηση, και έχοντας +6 τέσσερις στροφές πριν το τέλος είναι έτοιμος να πανηγυρίσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του μετά τον τίτλο του 2011.

Σε ένα παιχνίδι επεισοδιακό, με κάκιστο θέαμα αλλά πολύ μεγάλη ένταση ο Ηρακλής κατάφερε να φύγει νικητής στο ντέρμπι τίτλου με την Αναγέννηση και έχοντας και παιχνίδι με το Μαγικό ουσιαστικά αναζητά μόλις έναν βαθμό στα τρια ματς που έχει μπροστά της για να στεφθεί πρωταθλητής ΕΠΣ Ξάνθης.

Στο πρώτο μέρος και κάτω απο δύσκολες καιρικές συνθήκες, έντονη βροχόπτωση, οι δύο ομάδες μπήκαν με ιδιαίτερη ένταση απο το πρώτο λεπτό και με τα νεύρα τεταμένα που ήταν εμφανή σε κάθε μαρκάρισμα. Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι στο πρώτο μέρος είχε ελάχιστα πράγματα άξια αναφοράς, με κάθε ομάδα να έχει απο μια καλή στιγμή. Η σημαντικότερη όχι μόνο του πρώτου μέρους αλλά και το αγώνα έγινε στο 20′ όταν ο Κοτζάκελης απο πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να βρει στόχο με τον Ευκαρπίδη να αποκρούει το σουτ του χαφ της Αναγέννησης. Με την απάντηση του Ηρακλή να έρχεται στο 31′ όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Κωφίδη ο Πιλτικάκης έκανε την προβολή χωρίς να μπορεί να βρει στόχο

Η ένταση που προαναφέραμε έφερε και την φάση του 44′ όταν υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών, με τον ρέφερι του αγώνα Βασίλη Ουζουνίδη να τιμωρεί με απευθείας κόκκινη τον Χρήστο Σταύρου της Αναγέννησης και τον αρχηγό του Ηρακλή Κυριάκο Κωφίδη.

Στην επανάληψη η εικόνα των δύο ομάδων άλλαξε, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με μεγαλύτερη επιθετική διάθεση για να φτάσουν στο γκολ της νίκης ενώ η ομάδα του Ηρακλή που ευνοούνταν με την ισοπαλία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που έβρισκε στην αντεπίθεση. Μέχρι το 70 το παιχνίδι πήγαινε με αυτό τον ρυθμό χωρίς όμως να έχει καταφέρει κάποιος εκ των δύο να κάνει την μεγάλη φάση.

Στο 76′ η ένταση επανήλθε όταν ο Πεντεζίδης έκανε την σέντρα ο Κουτσομιχάλης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο χέρι του Τιφτίκη, με τον Βασίλη Ουζουνίδη που ήταν κοντά να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι, ωστόσο η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ο βοηθός του Δημήτρης Τζιβαρτζίδης είχε σηκωμένη την σημαία του υποδεικνύοντας οφσάιντ, προκαλώντας την αντίδραση των γηπεδούχων.

Με την ένταση να είναι πολύ μεγάλη από την φάση η ομάδα του Ζυγού βρήκε την ευκαιρία να ρίξει την…χαριστική βολή και στο 79′ μετά απο πολύ όμορφη συνεργασία Χασιώτη και Ανδρέου η ομάδα του Ηρακλή βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση με τον Ανδρέου να σπάει την μπάλα στον Μπάμπη Μυλωθρό, που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς, και αυτός απο κοντά την έστειλε στα δίχτυα της Αναγέννησης για το 0-1 που πανηγυρίστηκε έξαλλα, ενώ απο την άλλη πλευρά είχαμε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που ζητούσαν οφσάιντ.

Μετά το γκολ ουσιαστικά δεν είχαμε παιχνίδι καθώς οι γηπεδούχοι “έχασαν το μυαλό” τους καθώς προσπαθούσαν να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης αλλά παράλληλα σε κάθε ευκαιρία αντιδρούσαν έντονα σε κάθε απόφαση, που έφερε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Νίκου Κελλίδη στο 90′ αφήνοντας την Αναγέννηση με 9, ενώ είχαμε αποβολή παίκτη των γηπεδούχων και απο τον πάγκο με τον Ισάογλου να αποβάλλεται. Απο την άλλη οι παίκτες του Ηρακλή γύρισαν πίσω προσπαθώντας να διαφυλάξουν το “χρυσό” τέρμα του Μυλωθρού

Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και οι φίλοι του Ηρακλή Ζυγού ξέσπασαν σε πανηγύρια ενώ απο πλευράς γηπεδούχων παίκτες και φίλοι της Αναγέννηση συνέχισαν να διαμαρτύρονται σε έντονο ύφος.

Ο Ηρακλής μετά απο αυτή τη νίκη είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και άπαντες στην διοίκηση της ομάδας έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη μέρα της ομάδας που θα την βρει σε Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της, θυμίζουμε πως το 2011 η ομάδα επέλεξε να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Απο την άλλη ο κόουτς και η διοίκηση της Αναγέννησης θα έχουν το δύσκολο έργο να κρατήσουν την ομάδα μετά απο την στεναχώρια των ποδοσφαιριστών για τον τρόπο που χάθηκε το φετινό πρωτάθλημα, με κλεμμένα δελτία και -6 στο ματς με Εράσμιο αλλα και της ήττες απο Δροσερό και Ζυγό, στα εναπομείναντα τέσσερα ματς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Στράτο Σαββόγλου και  Δημήτρη Τζιβαρτζίδη

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Τ. Κελίδης): Ηλιάσκος, Μουζαφέρογλου, Κιαχίδης, Κελίδης Ν., Σαρηγιαννίδης, Τουργαίδης Κ., Πεντεζίδης, Σταύρου, Κουτσομιχάλης, Τουργαίδης Στ.(74′ Μυλωνάς), Κοτζάκελης(63′ Δελητζόγλου)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Γ. Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Τενεκές, Τιφτίκης, Ψαρόπουλος, Τσετινές(46′ Τηλαβερίδης), Τσακιράκης, Ανδρέου(90′ Αρσενίου), Αρκούδας(77′ Μυλωθρός), Πιλτικάκης, Καράμπελας(52′ Χασιώτης), Κωφίδης

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΔΩ

http://

Share it