Search

Αντίο στη Γ’ Εθνική με νίκη επί της Πέρνης και με το κεφάλι ψηλά ο Εθνικός

Μία πολύ δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά έφτασε στο τέλος για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος στο τελευταίο του ματς στη Γ’ Εθνική επικράτησε 3-2 του Κεραυνού Πέρνης στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς».

Για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τους παίκτες τους Εθνικού είναι η έλλειψη προσπάθειας, καθώς κάτω υπό δύσκολες συνθήκες, οι 13-14 ποδοσφαιριστές που έμειναν στην ομάδα μετά τον Ιανουάριο τα έδωσαν όλα και πάλεψαν με όσες δυνάμεις τους είχαν απομείνει, σημειώνοντας μάλιστα και σημαντικά αποτελέσματα.

Στην τελευταία αναμέτρηση της σεζόν με την Πέρνη, οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο χόρτασαν γκολ και ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Κεραυνός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Τζιβανόπουλου, ο Κωνσταντάρας με κεφαλιά νίκησε τον Μπινόπουλο στο 4′. Η απάντηση των Εβριτών ήταν άμεση, με τον Καρακασίδη να πλασάρει εύστοχα από κοντά έπειτα από σέντρα του Γκαβανόζη στο 5′. Δύο λεπτά αργότερα ο Δεδελούδης θα απειλήσει με κεφαλιά αλλά ο Δεληγιώρογλου θα μπλοκάρει. Η ομάδα του Γιώργου Δίγκα θα φτάσει στο 12′ στην ολική ανατροπή, όταν μετά από σέντρα του Λυμπέρη ο Δεδελούδης από κοντινή απόσταση θα κάνει το 2-1, σε φάση καρμπόν με το πρώτο τέρμα του Εθνικού.

Είκοσι λεπτά μετά από αυτό το τέρμα, οι Καβαλιώτες θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν, επίσης με τον ίδιο τρόπο που πέτυχαν το πρώτο τους γκολ, με τον Τζιβανόπουλο να εκτελεί και πάλι κόρνερ και τον Χαλπέτη αυτή τη φορά ανενόχλητος με κεφαλιά να κάνει το 2-2. Λίγο πριν την εκπνοή του α’ μέρους και συγκεκριμένα στο 43′, ο Εθνικός θα φτάσει μία ανάσα από το να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ, με τον Γκαβανόζη να σεντράρει και τον Μαρασλή να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Κεραυνός μπήκε καλύτερα και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 50′ απίστευτη χαμένη ευκαιρία με τον Χαλπέτη να βρίσκεται μόνος του απέναντι στον Μπινόπουλο και να σουτάρει άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Τζιβανόπουλος θα σουτάρει από πλεονεκτική θέση αλλά ο γκολκίπερ του Εθνικού θα αποκρούσει. Στο 64′ νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Χατζηκυριάκου να βρίσκεται μόνος του μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ και να σουτάρει λίγο άουτ. Ο Χαλπέτης στο 70′ θα χάσει ακόμα μία ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αφού ο Μπινόπουλος απέκρουσε την κεφαλιά του. Στο 83′ ήταν η σειρά του Εθνικού να φτάσει πολύ κοντά σε τρίτο τέρμα, με τον Γεωργαντζόπουλο να πλασάρει από τα δύο μέτρα αλλά ο πορτιέρο της Πέρνης μπλόκαρε. Δύο λεπτά μετά ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία με τον Χαλπέτη να σουτάρει άουτ όντας ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και φάτσα με το τέρμα, γεγονός που προκάλεσε και την αλλαγή του από τον προπονητή του. Αφού ούτε σε αυτή τη φάση ο επιθετικός του Κεραυνού δεν θα καταφέρει να βρει δίχτυα, θα έρθει ο Καρακασίδης στο 88′ να σκοράρει σε τετ α τετ, πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ στο ματς και διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Ο Εθνικός θα τελειώσει το παιχνίδι με 9 παίκτες αφού στο ίδιο λεπτό μετά θα αποβληθεί ο Μαρασλής για κάτι που είπε σε αντίπαλο του, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαβανόζης για καθυστέρηση.

Πριν την έναρξη του αγώνα ο τερματοφύλακας του Εθνικού Στέλιος Βογιατζής που αποχωρεί από την ενεργό δράση, δέχτηκε μία ανθοδέσμη από τους συμπαίκτες του.

Συνθέσεις:

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Γιώργος Δίγκας): Μπινόπουλος, Λίτσιος, Λυμπέρης, Γκαϊδατζής, Σωτηράκης, Γκουντενούδης, Δεδελούδης, Γεωργαντζόπουλος, Καρακασίδης, Γκαβανόζης, Μαρασλής.

Κεραυνός Περνής: Δεληγιώρογλου, Λάσπατζης, Μαρκάκης, Λεγάτος (35′ Παναγιώτου 53′ λ.τρ. Χιονίδης), Κωνσταντάρας, Παυλίδης, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνας, Χαλπέτης (85′ Κυριακίδης), Κλοκίδης (46′ Γεωργιάδης), Τζιβανόπουλος.

Share it