Search

Και επισήμως υποψήφια για Euro 2028 και Μουντιάλ 2030 η Ελλάδα μαζί με Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία!

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τους ομόλογούς του της Βουλγαρίας (Κράσεν Κράλεφ), Σερβίας (Βάνια Ουντόβιτσιτς) και Ρουμανίας (Κονσταντίν Μπόγκνταν).

Παρόντες και εκπρόσωποι των αντίστοιχων ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και ο βετεράνος φορ του Ηρακλή και του Ολυμπιακού, Μάρκο Πάντελιτς, που είναι σήμερα αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας.

«Υπογράψαμε σήμερα μαζί με τους ομολόγους μου της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας παρουσία των εκπροσώπων των ομοσπονδιών μας, το μνημόνιο συνεργασίας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030», αναφέρει στη σχετική του δήλωση ο υφυπουργός ο οποίος συνεχίζει:

«Ξεκινάμε μια κοινή πορεία, με αισιοδοξία, χαμόγελο, σοβαρότητα, επίγνωση της πραγματικότητας και με βασικό γνώμονα καλύτερες μέρες γι αυτήν εδώ την περιοχή, που συνήθως απασχολεί την Υφήλιο με αρνητικές ειδήσεις. Εμείς θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε. Να δείξουμε ότι πρωτοπορούμε, μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί και το ότι υπογράφεται το μνημόνιο εδώ στη Θεσσαλονίκη δείχνει και την πολιτική μας θέση για την επόμενη μέρα, με ανοιχτά Βαλκάνια και την πόλη αυτή επίκεντρο των εξελίξεων. Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα, προχωράμε δυνατά για να κατακτήσουμε το όνειρο», καταλήγει.

Πριν πέσουν οι υπογραφές είχε προηγηθεί συνάντηση του κ.Βασιλειάδη με τους ομόλογους του της Σερβίας Vanja Udovicic, της Βουλγαρίας Krasen Kralev και της Ρουμανίας Bogdan Matei, παρουσία εκπροσώπων των Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

Share it