Search

Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των πρωταθλημάτων τη νέα χρονιά μετά την αναδιάρθρωση Βασιλειάδη

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει! Η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά όπως αποφασίστηκε μετά την συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με την Επιτροπή Ποδοσφαίρου, και πλέον από την επόμενη σεζόν θα έχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Την Super League, την Super League 2 και την Football League, με πολλές ωστόσο αδικίες που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΕΠΟ οπού και θα οριστικοποιηθεί το ακριβές πλάνο..

Πάμε ωστόσο να δούμε, με βάση τα όσα αποφασίστηκαν στην συνάντηση πως διαμορφώνεται ο χάρτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

14 ομάδες η Super League

Στη νέα Super League θα λάβουν μέρος οι πρώτες 12 της βαθμολογίας και την χρόνια θα προστεθεί ο πρωταθλητής της Football League (Βόλος ΝΠΣ). Η τελευταία θέση θα κριθεί από τον αγώνα μπαράζ που θα κληθεί να δώσει ο 13ος της Super League με τον δεύτερο της Football League.

12 ομάδες η Super League 2

Στη νέα αυτή κατηγορία θα λάβουν μέρος ο ηττημένος του μπαράζ, οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν απο την μεγάλη κατηγορία, και οι 8 υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν απο της ομάδες που θα τερματίσουν απο την 3η έως την 10η θέση της Football League

14 ομάδες η Football League

Εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό καθώς οκ δίνονται οικονομικά κίνητρα στις ομάδες ωστόσο αρκετοί αδικούνται απο αυτή τη δομή, όπως για παράδειγμα οι ομάδες που θα ανέβουν απο την Γ’ που ουσιαστικά όμως μένουν κατηγορία αλλά και οι ομάδες που τερμάτισαν στην 11η και 12η της Football League μια και ενώ σώθηκαν ουσιαστικά θα πέσουν κατηγορία. Ούτε λόγος φυσικά για τους τέσσερις τελευταίους που υποβιβάζονται δύο κατηγορίες! Στο νέο πρωτάθλημα της Football League θα λάβουν μέρος ο 11ος και ο 12ος της φετινής Β’ Εθνικής, οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής(ανάμεσα τους και η Καβάλα με την υπάρχουσα βαθμολογία στον 1ο όμιλο). Ενώ οι 4 τελευταίες θέσεις θα καλυφθούν απο τα μπαράζ που θα δώσουν οι 8 δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής(ανάμεσα τους και ο Νέστος Χρυσούπολης με την υπάρχουσα βαθμολογία στον 1ο όμιλο).

Με βάση την τωρινή βαθμολογία λοιπόν οι ομάδες της Super League την επόμενη σεζόν θα είναι:
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
ΑΕΚ
Ατρόμητος
Αρης
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
Λαμία
Πανιώνιος
ΑΕΛ
Ξάνθη
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
ΠΑΣ Γιάννινα ή Πλατανιάς

Με βάση την τωρινή βαθμολογία οι ομάδες της Super League 2 θα είναι:
ΟΦΗ
Λεβαδειακός
Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΣ Γιάννινα ή Πλατανιάς
Απόλλων Λάρισας
Εργοτέλης
Παναχαϊκή
Απόλλων Πόντου
ΑΟΧ Κισσαμικός
Κέρκυρα
ΑΕ Καραϊσκάκης
Δόξα Δράμας

Με βάση την τωρινή βαθμολογία οι ομάδες της Football League θα είναι:
Ηρακλής
Τρίκαλα
Καβάλα
Βέροια
Κρόνος Αργυράδων
Ολυμπιακός Βόλου
Ιεράπετρα
Ιάλυσος*
Αιγάλεω*
Ασπρόπυργος
+4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ των 8 δεύτερων των ομίλων

*Το Αιγάλεω και ο Ιάλυσος είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στους ομίλους τους στην Γ’ Εθνική.

 

Share it